Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Εκπληκτική εμφάνιση από τους δράκους
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Εκπληκτική εμφάνιση από τους δράκους

Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ο Πέπε γράφει ιστορία με το γκολ που σημείωσε χθες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (13/12) η Πόρτο φιλοξένησε την Σαχτάρ στο Ντραγκάο, για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου του Champions League. Η πορτογαλική ομάδα πέρασε στην φάση των 16 έχοντας την 2η θέση με 12 βαθμούς ισοβάθμια με την Μπαρτσελόνα που εξίσου πέρασε στους 16 κατακτώντας την 1η θέση.

Η Πόρτο στο χθεσινό παιχνίδι, έβαλε 5 γκολ όπου ένα από αυτά σκόραρε ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Πέπε στο 75ο λεπτό κάνοντας το 4-2. Ο 40χρονος πορτογάλος με το χθεσινό τέρμα που σημείωσε, έφτασε στα 7 γκολ στην διοργάνωση του Champions League από Ρεάλ Μαδρίτης (1), Μπεσίκτας (2) αλλά και Πόρτο (4). Ο Πέπε, είναι ο γηραιότερο σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα υπόλοιπα τέρματα

Οι δράκοι άνοιξαν το σκορ από πολύ νωρίς με τον Γκαλένο στο 9ο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασανκαι έκαναν την ζημία ισοφαρίζοντας με τον Ντανίλο Σικάν στο 29ο λεπτό. Ο Γκαλένο βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά όμως και ανέκτησε το προβάδισμα στο 43ο λεπτό πριν τελειώσει το 10 ημίχρονο.

Στο 2ο ημίχρονο υπήρξε πολλές φάσεων αλλά  και γκολ. Οι παίκτες του Σέρζιο Κονσεϊσάο βρίσκονταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και αύξησαν τη διαφορά τους με τον Μεχντί Ταρεμί στο 62ο λεπτό. Μία άτυχη στιγμή δέκα λεπτά αργότερα βρήκε τον Στέφεν Εουστάκιο να βάζει αυτογκόλ στα δίχτυα της Πόρτο. Όμως η Πόρτο δεν το άφησε έτσι και στο 750 λεπτό, ο Πέπε σκόραρε με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και στο 82ο ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει το πάρτι, που δεν χάλασε ούτε από τη μείωση του Εζουινάλντο στο 88ο λεπτό, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 5-3.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις