Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ Μπέτις: “Να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο τις ημέρες των εορτών”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ Μπέτις: “Να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο τις ημέρες των εορτών”

Ρεάλ Μπέτις: Πάνω από 14.000 αρκουδάκια συγκεντρώθηκαν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τη στιγμή που τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ελλάδα βάζουν λουκέτο για δύο μήνες, μετά από απόφαση της κυβέρνησης ως μέτρο καταπολέμησης της οπαδικής βίας, στην Ισπανία, η Ρεάλ Μπέτις, για ακόμα μια χρονιά πρόταξε το κοινωνικό της πρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος στον ισόπαλο αγώνα 1-1 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (9/12) της LaLiga για την 16η αγωνιστική, αναβίωσε το χριστουγεννιάτικο έθιμο που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία των φιλάθλων της.

Στο ημίχρονο, λοιπόν, εκ των τελευταίων εντός έδρας ματς κάθε ημερολογιακού έτους από το 2018, οι Βερδιμπλάνκος πετούν στον αγωνιστικό χώρο χιλιάδες λούτρινα ζωάκια. Σκοπός τους, είναι το κοινωφελές ίδρυμα της Μπέτις να τα συλλέξει και να τα παραδώσει, κατά κύριο λόγο, σε παιδιά άπορων οικογενειών το ίδιο σκηνικό κάνει και μια ομάδα της Τουρκίας η Μπεσίκτας. Πριν 3 χρόνια είχε πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα με την ομάδα του ΠΑΟΚ να πετά λούτρινα αρκουδάκια στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Το σύνθημα είναι, “να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικό δώρο τις ημέρες των εορτών”

Παράλληλα, η διοίκηση του συλλόγου συνεργάζεται και με την Ισπανική Επιτροπή για τη Βοήθεια Προσφύγων. Πέρυσι (2022), στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στις 30 Δεκεμβρίου κατάφεραν να συγκεντρώσουν 14.000 λούτρινα ζωάκια, νούμερο που φέτος ξεπεράστηκε, με αντιπροσωπεία παικτών της ισπανικής ομάδας να τα διανέμει η ίδια.

Πίσω από τη φιλανθρωπία των οπαδών της Μπέτις κρύβεται η επιθυμία τους “να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς χριστουγεννιάτικό δώρο τις ημέρες των εορτών” και ευχή όλων, είναι αντίστοιχες προσπάθειες να αγκαλιαστούν από σύσσωμη την αθλητική κοινότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις