Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρομπότ – Έλον Μασκ: Το νέο δημιούργημα της Tesla
ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπότ – Έλον Μασκ: Το νέο δημιούργημα της Tesla

Ρομπότ - Έλον Μασκ: Η Tesla παρουσίασε τη νέα έκδοση του ρομπότ της, Optimus.

Το νέο ρομπότ της Tesla, της εταιρείας του Έλον Μασκ, παρουσιάστηκε με ένα βίντεο, στο οποίο φάνηκε να σηκώνει ένα αβγό και να χορεύει. Μπορεί τα σημερινά ρομπότ να μην είναι όπως τα περιγράφουν τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας εδώ και δεκαετίες, οι μηχανές, όμως, εξελίσσονται όλο και περισσότερο. Τώρα, ένα ρομπότ κατάφερε να σηκώσει ένα αβγό και να σκύψει χωρίς να πέσει στο έδαφος. Μπορεί όλα αυτά να μην ακούγονται τόσο εντυπωσιακά, αν τα συγκρίνουμε με ό,τι βλέπουμε σε ταινίες, όμως είναι ενδεικτικά του ρυθμού ανάπτυξης των ρομπότ, με στόχο να μπορέσουν να κάνουν εργασίες με τα χέρια τους όπως οι άνθρωποι.

Η Tesla παρουσίασε τη νέα έκδοση του ρομπότ της, Optimus, σε ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα, να μιμηθεί καλύτερα τους ανθρώπους όταν περπατούν, να σκύψει χωρίς να πέσει, μεταξύ άλλων. Στο πιο συναρπαστικό σημείο του βίντεο, μάλιστα, βλέπουμε το ανθρωπόμορφο ρομπότ να… σηκώνει ένα αβγό, χωρίς να το σπάσει.

Το Optimus της Tesla χορεύει και βράζει αβγά

Σε ένα βίντεο, το τμήμα ρομποτικής της Tesla παρουσίασε το ρομπότ που ονόμασε Optimus «Gen 2». Η εταιρεία δήλωσε ότι το ρομπότ μπορεί να περπατάει πιο γρήγορα, είναι 10kg ελαφρύτερο και έχει βελτιωμένη ισορροπία και καλύτερες κινήσεις των χεριών σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το κλιπ έδειχνε το ρομπότ να να λυγίζει τα δάχτυλά του και να βράζει ένα αυγό για να επιδείξει την πρόοδο στον «χειρισμό λεπτών αντικειμένων». Το βίντεο κλείνει με δύο ρομπότ να χορεύουν υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Milan Kovac, ο οποίος εργάζεται για το πρόγραμμα Optimus, σημείωσε στο X ότι τα πλάνα είναι σε πραγματικό χρόνο και ότι δεν εμπλέκεται κανενός είδους ψηφιακή επεξεργασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις