Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός Σαββατοκύριακο: Έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Σαββατοκύριακο: Έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός Σαββατοκύριακο: Η πρόβλεψη του Γιώργου Τσατραφύλλια και του Σάκη Αρναούτογλου στα social.

Για κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Με ανάρτησή του στα social media, ο μετεωρολόγος εξηγεί πως μετά την Πέμπτη, οπότε και θα καταγραφεί η περισσότερη ζέστη για την εποχή, έρχεται εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον ίδιο επειδή η Ελλάδα έχει γίνει «σταυροδρόμι αερίων μαζών και μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία. Επίσης βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος η οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς βοριάδες που θα “ξυρίζουν” το κρύο θα είναι τσουχτερό! Ενδεικτικά δείτε που θα φτάσει η θερμοκρασία σε 5 πόλεις…»

Σοβαρή επιδείνωση με βροχές και αξιόλογες χιονοπτώσεις βλέπει και ο Αρναούτογλου

Στο ίδιο κλίμα ευθυγραμμίζεται σε ανάρτησή του στο Facebook o Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος, μάλιστα, απευθύνει προειδοποίηση για όλους όσοι σχεδιάζουν ταξίδι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ «ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο σοβαρής επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καθώς και αξιόλογες κατά τόπους χιονοπτώσεις – χιονοστρώσεις». Ειδικά για τις χιονοπτώσεις ο Σάκης Αρναούτογλου διευκρινίζει ότι θα αφορούν «στα περισσότερα ορεινά της ενδοχώρας αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και πολύ πιθανόν και στα πεδινά του κεντρικού και βορείου Έβρου». Ο κ. Αρναούτογλου κλείνει την προειδοποίησή του και για την ενίσχυση των ανέμων που κατά τον ίδιο θα γίνουν «θυελλώδεις βοριάδες» στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις