Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλάβρυτα εξαφάνιση κυνηγού: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του 62χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα εξαφάνιση κυνηγού: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του 62χρονου

Καλάβρυτα: Βρέθηκε σώος ο 62χρονος κυνηγός που αγνοούνταν -Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσή του

Ζωντανός βρέθηκε λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας (11/12), ο 62χρονος κυνηγός Α.Σ. από χωριό των Καλαβρύτων κάτοικος Πάτρας του οποίου είχαν χαθεί τα ίχνη. Ειδικότερα όπως αναφέρουν πληροφορίες του kalavrytanews.gr, το σήμα του 62χρονου έδειχνε προς την Κούτελη Καλαβρύτων με τα σωστικά συνεργεία να σαρώνουν την περιοχή. Τελικά εντοπίστηκε στην πλευρά του Καλλιφωνίου σε απόκρημνο σημείο.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τους άντρες της ΕΜΑΚ και των εκπαιδευμένων για τέτοιες συνθήκες αντρών της Π.Υ. Καλαβρύτων οι οποίοι προσέγγισαν τον 62χρονο με την βοήθεια δυο κατοίκων της περιοχής. Ο άνδρας είχε τραυματιστεί (σπασμένο πόδι) αλλά καλά στην υγεία και στην επικοινωνία. Μετά από πορεία 45 λεπτών οι διασώστες τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ Καλαβρύτων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαβρύτων.

Στη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, διασωστικός σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. καθώς και drone. Σημαντικά συνέβαλλα οι άντρες του Α.Τ. Καλαβρύτων, ο κυνηγετικός σύλλογος Καλαβρύτων, θηροφύλακες και εθελοντές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις