Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φονική επίθεση στου Ρέντη: Ανθρωποκυνηγητό για τον “ψηλό”
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική επίθεση στου Ρέντη: Ανθρωποκυνηγητό για τον “ψηλό”

Φονική επίθεση στου Ρέντη: Γνώριμοι των Αρχών 

Τον «ψηλό, αδύνατο», κουκουλοφόρο ηλικίας περίπου από 35 έως 40 χρόνων, αυτόν δηλαδή, που κρυμμένος κάτω από τη fullaface κουκούλα μοίρασε τα πολεμοφόδια στους μικρότερους για να τα εκτοξεύσουν είναι θέμα χρόνου, όπως διαρρέεται να ταυτοποιήσουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι υποψίες στρέφονται καταρχήν σε οργανωμένο οπαδό επικεφαλής συνδέσμου, ο οποίος έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά και σε τουλάχιστον άλλους τρεις με ανάλογη ιδιότητα και θέση σε συνδέσμους από άλλες  περιοχές. Τις ίδιες ώρες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, προχωρούν την έρευνα από πολλούς δρόμους.

Πρώτον, πέραν των προαναφερθέντων, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, αναζητούν παντού στοιχεία για το αυτοκίνητο με το οποίο οι αρχιχούλιγκανς, φέρονται να μετέφεραν τα πολεμοφόδια στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη», όπου γινόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού  και να τα μοίρασαν σε δεκάδες άτομα, δίνοντας στον 18χρονο συλληφθέντα τη μοιραία ναυτική βολίδα, που έπληξε τον 31χρονο αστυνομικό βαρύτατα.

Δεύτερον, με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει ζητηθεί, οι αστυνομικοί, που έχουν στη διάθεσή τους πολλά από τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων από την πρώτη στιγμή, θα αναζητήσουν τις επικοινωνίες των υπόπτων αλλά και άλλων εμπλεκομένων στην επίθεση, από τις 3 Δεκεμβρίου και μετά, δηλαδή τουλάχιστον 11 ημέρες πίσω. Αυτό, γιατί είναι κάτι πάρα πάνω από βέβαιο, ότι οι ηθικοί αυτουργοί αποφάσισαν την επίθεση στα ΜΑΤ μετά τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όταν τα ΜΑΤ αντέδρασαν στην επιχείρηση εισβολής ακραίων οπαδών.

Γνώριμοι των Αρχών

Όλοι οι αναζητούμενοι για ταυτοποίηση  είναι γνωστά άτομα, από παλαιότερες υποθέσεις, στις Αρχές και τώρα  φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης κατά των αστυνομικών στου Ρέντη. Η Αστυνομία, αναφέρουν πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,  φέρεται να έχει καταλήξει σε έναν σκληρό πυρήνα 15-25 ατόμων, στα οποία δόθηκαν  φωτοβολίδες και  βόμβες μολότοφ, που χρησιμοποιήθηκαν στην δολοφονική επίθεση.

Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται, λένε οι ίδιες πληροφορίες  δικογραφία,  η οποία δεν θα στέκεται  μόνο στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού και στην κατοχή των όπλων, αλλά θα περιλαμβάνει και στοιχεία με τα οποία θα αναδεικνύεται η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που είναι και το κύριο ζητούμενο της πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια που γίνεται τώρα. Ενισχυτικά και επιβεβαιωτικά των όσων προαναφέρθηκαν είναι τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Star, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Είπε, μεταξύ άλλων, για τα στοιχεία που υπάρχουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση:

«Έχουμε πλήθος στοιχείων στη διάθεσή μας, που κυρίως προέκυψαν από την επιλογή της Αστυνομίας να γίνει μαζική προσαγωγή το βράδυ της επίθεσης. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να φτάσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε. Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, που μας καθιστούν αισιόδοξους. Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή, αλλά σημειώνω  ότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τις έρευνες και να προχωρήσουμε προς τη κατεύθυνση αναζήτησης των ανθρώπων αυτών.

Νομίζω πολύ σύντομα θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα ευρήματα. Έχουμε βρει εκτοξευτήρα, εργαλεία, δακτυλικά αποτυπώματα, στοιχεία DNA και νομίζω και από αυτά είναι πιθανό να προκύψουν και επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν κι άλλο φως σε αυτή τη τραγική υπόθεση.

Πρώτα απ’ όλα θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της παρακολούθησης της υπόθεσης αυτής από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεύτερον, θα ζητήσουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης στη διάσταση της εγκληματικής οργάνωσης, γιατί περί αυτού πρόκειται. Μιλάμε για στρατούς που έχουν δομή, ιεραρχία, πόρους.

Πόρους οι οποίοι προέρχονται από άλλες εγκληματικές δραστηριότητες: από προστασίες, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο ανθρώπων ενδεχομένως, όπλα, μια σειρά παραβατικές δραστηριότητες. Πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις με δομή, πρόγραμμα, σχέδιο και ιεραρχία, χωρίς αμφιβολία. Αυτό άλλωστε φανέρωσε και η τελευταία υπόθεση, αλλά και άλλες παρόμοιες υποθέσεις που η Ελληνική Αστυνομία κατά το παρελθόν έχει εξαρθρώσει και έχει αποτρέψει στο να φτάσουν ως εκεί.

Βγάζουν λεφτά, έχουν κάλυψη

Οργανώσεις που βγάζουν και λεφτά και οργανώσεις που -δυστυχώς έχω να πω- φαίνεται να έχουν υποστήριξη από άλλους αυτουργούς ή από κύκλους που δε διστάζουν να τους προσφέρουν και κάλυψη. Και αυτοί θα μπουν στο στόχαστρο και είναι μια σειρά από ζητήματα ανοικτά. Μιλώ για όλους όσοι σπεύδουν να δημιουργήσουν την αίσθηση σε αυτούς τους αφιονισμένους χουλιγκάνους, με αυτή τη κτηνώδη συμπεριφορά, ότι μπορούν να έχουν κάλυψη, ότι μπορούν να βρουν προστασία, ότι μπορεί να δικαιολογηθεί η δράση τους».

Για το θέμα που έχει προκύψει αν η Αστυνομία πρέπει η όχι να είναι παρούσα στα γήπεδα, ήταν κάθετος:

Η αστυνομία στα γήπεδα

«Η Αστυνομία, σε γεγονότα που έχουν πάρα πολύ κόσμο, δε μπορεί να είναι απούσα. Η Αστυνομία θα είναι παρούσα. Πρέπει να είναι παρούσα. Αυτό που πρέπει να προσδιορίσουμε πιο αποτελεσματικά είναι αξιοποιώντας και την τεχνολογία, αλλά αναλαμβάνοντας το μέγεθος που τους αναλογεί και στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα έπρεπε να ήταν απλά, θα εφαρμόζονται με αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις