Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ένοπλη επίθεση – Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη
ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση – Ελβετία: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη

Ένοπλη επίθεση - Ελβετία: Πολλοί πυροβολισμοί έπεσαν στη περιοχή σύμφωνα με άνδρα που εργάζεται σε κοντινή απόσταση.

Χάος επικρατεί στην Ελβετία όπου ένοπλος κυκλοφορεί ελεύθερος ύστερα από επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο άγνωστος άνδρας εξακολουθεί να διαφεύγει μετά την επίθεσή του στη Σιόν, πρωτεύουσα του καντονιού Valais, μια πόλη περίπου 35.000 κατοίκων. Πολλαπλοί πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε χρωματοπωλείο ανέφερε η τοπική Le Nouvelliste. Ένας άνδρας που εργάζεται σε κοντινή απόσταση δήλωσε ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς στο χρωματοπωλείο λίγο πριν η αστυνομία αποκλείσει γρήγορα την περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία έχει πολύ υψηλή οπλοκατοχή, η χώρα έχει να σημειώσει μαζική δολοφονία από το 2001, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο στο Ζουγκ, σκοτώνοντας 14 άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η χώρα έχει περίπου 2 εκατομμύρια ιδιωτικά όπλα σε ένα έθνος 8,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά η Εθνική Ένωση Όπλων λέει ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας – Ο δράστης γνώριζε τα θύματα

Η Ελβετική Ομοσπονδιακή Αστυνομία έγραψε σε ανακοίνωσή της: «Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, ένα άτομο πυροβόλησε πολλαπλά εναντίον ανθρώπων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στην πόλη Σιόν. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν από τις 8 π.μ.,ο άνδρας που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί πυροβόλησε αρκετούς ανθρώπους για άγνωστους λόγους».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Mirror η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας τραυματίστηκε. Μετά την παραλαβή της καταγγελίας, η αστυνομία του καντονιού Valais συγκρότησε αμέσως δύναμη για τη σύλληψη του δράστη. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του. Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις