Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονη αλλεργικό σοκ Κρήτη: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται η μαθήτρια – Τι είπε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονη αλλεργικό σοκ Κρήτη: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται η μαθήτρια – Τι είπε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

17χρονη αλλεργικό σοκ Κρήτη: Η 17χρονη μαθήτρια έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά από την ανακοπή που υπέστη.

Δραματικούς τόνους στην περιπέτεια που περνάει η 17χρονη μαθήτρια από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου η οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από αλλεργικό σοκ και ανακοπή που υπέστη στην Κρήτη, δίνουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μαθήτρια που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη την Κυριακή. Κατά την ίδια πηγή το αλλεργικό σοκ για την 17χρονη που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου που βρισκόταν με το σχολείο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της. Επειδή, όμως, τα λεπτά περνούσαν και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις. Άμεσα η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ. Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά ότι είναι προϊόν γάλακτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το παιδί ούτε από τους καθηγητές»

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από το παιδί ούτε από τους καθηγητές-συνοδούς και λυπούμαστε πάρα πολύ, έχουμε συγκλονιστεί. Απ’ ότι λένε τα παιδιά, έφαγε βούτυρο με ψωμί στον χώρο που πήραν πρωινό» τόνισε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Λίγα λεπτά αφότου τελείωσε το πρωινό της η 17χρονη, στις 10:30, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, δύο μαθητές έτρεξαν πανικόβλητοι στην ρεσεψιόν λέγοντας ότι η φίλη τους λιποθύμησε. Περίπου ένα τέταρτο μετά, στις 10:45 σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ήρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και την μετέφερε διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς υπέστη ανακοπή.

Οι μαθητές ήρθαν στο Ηράκλειο από την Αττική για την σχολική τους εκδρομή το απόγευμα του Σαββάτου και έφυγαν το πρωί της Δευτέρας για τα Χανιά. Την Κυριακή ήρθαν στο Ηράκλειο και οι γονείς της 17χρονης και φιλοξενούνται στο ίδιο ξενοδοχείο που διέμενε η κόρη τους. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, οι πελάτες του ξενοδοχείου πρέπει να ενημερώνουν για τις αλλεργίες τους σε σε τροφές, προκειμένου το ξενοδοχείο να ακολουθεί ανάλογη διαδικασία και μενού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις