Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αισθητικός, η βοηθός και ο συνιδιοκτήτης, συνελήφθησαν για παράνομες επεμβάσεις σε σεμινάριο
ΕΛΛΑΔΑ

Αισθητικός, η βοηθός και ο συνιδιοκτήτης, συνελήφθησαν για παράνομες επεμβάσεις σε σεμινάριο

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη

Μία αισθητικός και η βοηθός της συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι προχωρούσαν σε παράνομες αισθητικές επεμβάσεις στη διάρκεια σεμιναρίων σε Σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης. Κατηγορίες περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος και κατά των δύο συνιδιοκτητών, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη, αυξάνοντας τον αριθμό των συλλήψεων σε τρείς.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία και πριν από λίγο καιρό ασχολήθηκε με ανάλογη υπόθεση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν διάφορα μη εγκεκριμένα, στη χώρα μας,  φαρμακευτικά σκευάσματα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία εισάγονταν από τρίτες χώρες. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, αναφέρει η Οικονομική Αστυνομία «σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τρία άτομα για διενέργεια παράνομων θεραπευτικών αισθητικών επεμβάσεων και παράνομη διακίνηση, κατοχή και χρήση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων».

Στη συνέχεια αναλύεται η υπόθεση με περισσότερα στοιχεία:

«Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι δύο  γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, διενεργούσαν ιατρικές πράξεις θεραπευτικών επεμβάσεων για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος». Επισημαίνει ακόμη η Οικονομική Αστυνομία ότι, επί πλέον,  χρησιμοποιούσαν διάφορα σκευάσματα με προέλευση από τρίτες χώρες τα οποία σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) αποτελούν:

Φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, είναι προϊόντα παράνομης διακίνησης, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους. Ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4.615 ευρώ, παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στη Χώρα μας και παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά και μπλοκ σημειώσεων.

Και καταλήγει η Αστυνομία: «Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος των δύο  συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος θα ενημερωθεί σχετικά και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων. Επίσης, προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, από τους αστυνομικούς εξετάζεται  διεξοδικά το περιεχόμενο των δύο μπλοκ με τις σημειώσεις.

Από την ανάλυσή του αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία τόσο για τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις με τα μη εγκεκριμένα υλικά όσο και για το θέμα των παράνομων εισαγωγών των μη εγκεκριμένων ιατροτεχνολικών προϊόντων. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα η ίδια αστυνομική Υπηρεσία, ανακοίνωσε την εξιχνίαση  υπόθεσης  διακίνησης μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων μπότοξ και διενέργεια παράνομων ιατρικών επεμβάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είχαν συλληφθεί δύο άτομα, ένας 32χρονος και ένας 42χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης, για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Yαλουρονικό, μπότοξ

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 106 σκευάσματα ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό, μπότοξ, αισθητικών επεμβάσεων). Η Οικονομική Αστυνομία θέλοντας να αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους και να τους συστήσει προσοχή ως προς την επιλογή των πλέον αναγνωρισμένων για παρόμοιες επεμβάσεις, ανέφερε: «Για την προώθηση της δραστηριότητάς της και τη διερεύνηση του πελατολογίου της, η 30χρονη διαφήμιζε τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα μέσω λογαριασμών που διέθετε στο Facebook και το Instagram».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις