Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται, το μόνο που κρύβω είναι η ηλικία μου
LIFESTYLE

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται, το μόνο που κρύβω είναι η ηλικία μου

«Δυστυχώς καλώς ή κακώς πριν γίνει της μόδας η έκφραση "age shaming", άρχισα να καταλαβαίνω ότι σε πολλές δουλειές ήταν: "ο Ποσειδώνας μμμ μεγάλωσε..."» ανέφερε

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό που έχει βιώσει, την τηλεόραση στις ημέρες μας, την Ιωάννα Μαλέσκου, τη Φαίη Σκορδά και άλλα, στο «Μega Καλημέρα». Αρχικά, δήλωσε: «Έχει γίνει συνήθεια εδώ και 2-3 χρόνια οι εκπομπές να αλληλοσχολιαζόμαστε, είναι μια νέα πραγματικότητα. Όποιος κάνει τον αμέτοχο και τον ανήξερο λέει ψέματα. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, θεωρώ πως έκλεισε τον κύκλο του στο πρωινό, είναι επιτυχημένος σε αυτό που κατάφερε τα τελευταία χρόνια, στο prime time. Πέτυχε και στα δύο. Θα μου κάνει εντύπωση να αφήσει δυο στρωμένες καταστάσεις, το «2night Show» και τον «Εκατομμυριούχο», για να πάει ξανά στο πρωινό, που το πρωινό νομίζω έχει αλλάξει πάρα πολύ το ’23 σε σχέση με αυτό που έκανε παλαιότερα. Και εκείνος δηλαδή θα έρθει αντιμετώπος με μια κατάσταση που δεν ξέρω αν θα τον ικανοποιήσει».

 Για τη Φαίη Σκορδά και τα νούμερα τηλεθέασης σχολίασε,

«Η Φαίη Σκορδά μου κάνει λίγο ως ”το κορίτσι της διπλανής πόρτας”, που έχει ανέβει κατηγορία, αλλά παραμένει αυτή η οικειότητα. Νομίζω ότι γενικά η εκπομπή είναι μια χαρά, τώρα αν έχει δικαιωθεί σε νούμερα δεν ξέρω. Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα, είμαστε στον Δεκέμβρη, έχουμε μια τάση να προτρέχουμε και να κρίνουμε και τους άλλους και τους εαυτούς μας. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε ανατροπές στα νούμερα τηλεθέασης με τα νέα χρονιά, τα νούμερα φέτος έχουν τη μορφή του “ασανσέρ”». «Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μου άρεσε πάντα, είναι ένα λαμπερό πρόσωπο και έχει αμεσότητα».

Για την σχέση του με την Ιωάννα Μαλέσκου, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ανέφερε: «Η κουμπάρα μου εννοείται ότι μου λείπει πολύ από την τηλεόραση. Έχουμε μια αδελφική σχέση. Θεωρώ ότι συνδυάζει πολλά πράγματα, αυτό το sexyness και επίπεδο. Μπορεί να χειριστεί από τα πιο ανάλαφρα μέχρι τα πιο σοβάρα θέματα, είναι κάτι πολύτιμο στην τηλεόραση. Κατ’ επέκταση θεωρώ ότι η Ιωάννα λείπει». Παράλληλα, αναφορικά με την τεκνοθεσία σημείωσε: «Έχω διογκωμένο μέσα μου το ότι είναι ιερό να μεγαλώνεις ένα παιδί, οπότε σίγουρα και στρέιτ να ήμουν δεν θα έκανα παιδιά γιατί θα είχα μόνιμα το άγχος και γκέι επίσης δεν θα προχωρούσα σε οποιαδήποτε μορφή τεκνοθεσίας».

Επίσης, για τον ηλικιακό ρατσισμό είπε,

«Είμαι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται, το μόνο που κρύβω – αλλά μάλλον κάποια στιγμή θα βαρεθώ να το κρύβω και αυτό και τελικά θα το ξεστομίσω – είναι η ηλικία μου. Το έχω τεκμηριώσει, το έχω εξηγήσει τον λόγο, επειδή αγαπάω πολύ τη δουλειά μου και θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, δυστυχώς καλώς ή κακώς πριν γίνει της μόδας η έκφραση “age shaming”, άρχισα να καταλαβαίνω ότι σε πολλές δουλειές ήταν: “ο Ποσειδώνας μμμ μεγάλωσε…”.

Αυτό το πράγμα με ανάγκασε να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει, γιατί θεωρώ ότι αυτός που κρύβει επεμβαίνει στην ελευθερία του και εγώ θέλω να είμαι ελεύθερος και φόρα παρτίδα σε όλα, άρχισα να μην λέω, έλεγα 50+». Τέλος, έθιξε τα περιστατικά που έχει ζήσει ως ραδιοφωνικός παραγωγός: «Παλιά με έχουν απειλήσει και με έχουν βρίσει τραγουδίστριες όταν πρώτοξεκίνησα στο ραδιόφωνο, ήταν του τύπου το ’93, ήμουν 5 χρόνια στη δουλειά. Έκλεινα το τηλέφωνο με μαγκιά στους τραγουδιστές που με απειλούσαν και τους ”προστάτες τους”».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις