Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψυχρή χριστουγεννιάτικη μπάλα: Για ποια περιοχή χτυπάει το καμπανάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρή χριστουγεννιάτικη μπάλα: Για ποια περιοχή χτυπάει το καμπανάκι

Ψυχρή χριστουγεννιάτικη μπάλα: Έρχεται «ψυχρή χριστουγεννιάτικη μπάλα» πριν τα Χριστούγεννα

Ως «ψυχρή μπάλα» που θα βρεθεί πάνω από την Ελλάδα περιγράφει το φαινόμενο που θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος. Όπως περιγράφει, το φαινόμενο θα επηρεάσει περισσότερο τη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο από πλευράς θερμοκρασιών όσο και από θέμα βροχών και χιονοπτώσεων ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

 

Αναλύοντας τα μετεωρολογικά δεδομένα για την Αχαΐα ο κ. Θεοδοσόπουλος, επισημαίνει:

«Από το σαββατοκύριακο αναμένεται μια θερμή μεταφορά και η θερμοκρασία θα φτάσει έως 15-16 βαθμούς στη μέγιστη τιμή της με βόρειους ανέμους. Το βράδυ της Κυριακής τα στοιχεία δείχνουν πως θα έχουμε συννεφιά και είναι πιθανές ασθενείς βροχοπτώσεις έως το πρωί της Δευτέρας. Από τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο με περισσότερη ηλιοφάνεια και ο καιρός θα προσομοιάζει με ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα φτάσει στη μέγιστη τιμή της ακόμα και στους 21 βαθμούς. Ωστόσο, από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου το βράδυ και το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα πέσει έως τους 17 βαθμούς στη μέγιστη τιμή και δεν θα λείψουν οι συννεφιές με πιθανές τοπικές βροχές.

Την ίδια περίοδο στα Καλάβρυτα θα κυμανθεί η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα, από 18-25 Δεκεμβρίου, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση ως προς τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές. Έρχεται μια ψυχρή μεταφορά που οι θερμοκρασίες στην Πάτρα θα κυμανθούν από 5 έως 14 βαθμούς με βόρειους ανέμους και πιο ξηρή ατμόσφαιρα. Αντίθετα, στην περιοχή της Αιγιάλειας θα έχουμε βροχές στα πεδινά και σε ορεινές περιοχές όπως στα Καλάβρυτα ακόμα και χιόνια. Στα Καλάβρυτα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται -3 μέχρι και 6 βαθμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις