Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπάγερν: Απίστευτο παιχνίδι από τους Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Απίστευτο παιχνίδι από τους Πειραιώτες

Ολυμπιακός - Μπάγερν: Οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά έως +19

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (8/12) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μπάγερν για την 13η αγωνιστική της EuroLeague στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν εκεί για να εμποδίσει την Μπάγερν να περάσει μπροστά στη βαθμολογία κερδίζοντας το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να  νικήσουν οι ερυθρόλευκοι με σκορ 77-69. Τα χαμόγελα της βραδιάς επισκίασε ο τραυματισμός του Κώστα Παπαπικολάου ο οποίος αφού δέχτηκε ένα ακούσιο χτύπημα από τον Ντίνο Ράντοντσιτς έμεινε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχώρησε από το παρκέ με τη βοήθεια των συμπαικτών του.

Ο αγώνας

Η άμυνα του Ολυμπιακού περιόρισε την Μπάγερν, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στο 6ο λεπτό. Γι αυτό κιόλας η διαφορά άνοιξε σε διψήφια επίπεδα από νωρίς (13-2 στο 6′), με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει θραύση (7 πόντοι, 4 ασίστ) και να υπογράφει το +16 (24-8) του δεκαλέπτου. Παρά τις πολλές αλλαγές στην πεντάδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να παραμένει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης στο πίσω μέρος του παρκέ και να φτάνει με χαρακτηριστική άνεση έως το +20 (36-16 στο 16′), με τον Λαρεντζάκη να παίρνει την επιθετική σκυτάλη. Αν μάλιστα δεν υπήρχε ένα αναπόφευκτο χαλάρωμα στην τελική ευθεία πριν από την ανάπαυλα, τότε ο Ολυμπιακός θα προηγούνταν με αρκετά μεγαλύτερη διαφορά από το +12 (41-29) με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια.

Δεύτερο μέρος

Η εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ήταν παρόμια του πρώτου, δεδομένου πως ο Ολυμπιακός κράτησε για αρκετή ώρα στο “μηδέν” την Μπάγερν, φτάνοντας ξανά στο +19 (48-29 στο 24′). Μέχρι το τέλος της περιόδου όμως, οι ερυθρόλευκοι ήταν σαν να έσβησαν τις μηχανές. Κακές επιλογές στην επίθεση, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ενεργοποίηση του Κάρσεν Έντουαρντς έδωσαν την ευκαιρία στην Μπάγερν να συμμαζέψει την κατάσταση και να φτάσει μέχρι το -10 (54-44) στο 30ο λεπτό. Παρά τη διαφαινόμενη γερμανική απειλή, το παιχνίδι δεν ξεγλίστρησε από τα χέρια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ακόμη κι όταν ο Ελίας Χάρις έβαλε έξι σερί για το -6 (75-69 στα 48”) κι ο Λαρεντζάκης έκανε το λάθος αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε περισσότερο, φτάνοντας στη νίκη στο ΣΕΦ.

MVP

Ο Τόμας Γουόκαπ με 14 πόντους, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ και ο Άλεκ Πίτερς  με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, ήταν οι πιο συνεπείς παίκτες του Ολυμπιακού στη διάρκεια του σαρανταλέπτου, γι’ αυτό κιόλας έμειναν στο παρκέ περισσότερο από κάθε άλλον. Αλλά ακολούθησε και ο Λαρετζάκης που είχε 13 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Ζαλγκίρις Κάουνας – Μονακό (79-83)

Βίρτους Μπολόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ (100-90)

Μπαρτσελόνα – Φενερμπαχτσέ (89-81)

Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας (87-85)

Βιλλερμπάν – Βαλένθια (55-78)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις