Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

11

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μποτιλιάρισμα Αθήνα – απαλλαγή: Αυτά τα ρομπότ θα «σώσουν» την Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Μποτιλιάρισμα Αθήνα – απαλλαγή: Αυτά τα ρομπότ θα «σώσουν» την Αττική

Μποτιλιάρισμα Αθήνα - απαλλαγή: Δραστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και των μποτιλιαρισμένων δρόμων

Μία νέα δραστική λύση έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και των μποτιλιαρισμένων δρόμων. Και μάλιστα χωρίς την εμπλοκή ανθρώπων. Στις προσπάθειες που καταβάλουν διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, προέκυψε μια πρωτοποριακή λύση για την καταπολέμηση των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων που διαταράσσουν την κυκλοφορία: τα ρομπότ παρκαδόρων. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους ασφάλισης των τροχών ή ρυμούλκησης, αυτά τα ρομπότ μετακινούν αποτελεσματικά τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα χωρίς να προκαλούν χάος ή καθυστερήσεις.

Αντί για την ακινητοποίηση μέσω ειδικών μηχανισμών στους τροχούς, η οποία αποτυγχάνει να ανακουφίσει την άμεση κυκλοφοριακή συμφόρηση, ή τη ρυμούλκηση, η οποία συνεπάγεται χρόνο και κόστος, αυτά τα ρομπότ μετακινούν γρήγορα τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κοντινούς χώρους στάθμευσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει έναν αστυνομικό που αναγνωρίζει το αυτοκίνητο, αναπτύσσει το ρομπότ με ένα σύστημα υδραυλικού γρύλου που ανυψώνει και μετακινεί το όχημα και στη συνέχεια ενημερώνει τον οδηγό για τη νέα θέση.

Οι οδηγοί εξακολουθούν να πληρώνουν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση και το τέλος του χώρου στάθμευσης

Η καινοτομία αυτή θεωρείται από τις κινεζικές αρχές ως ένα βοηθητικό μέτρο και όχι ως τιμωρητική ενέργεια, με στόχο να βοηθήσει τους οδηγούς, ενώ παράλληλα επιβάλλει τους κανονισμούς στάθμευσης. Η ευελιξία του ρομπότ του επιτρέπει να ρυμουλκεί, να περιστρέφει και να μετακινεί οχήματα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Παρόμοια συστήματα λειτουργούν στο αεροδρόμιο Charles du Gaulle κοντά στο Παρίσι, δείχνοντας τον πιθανό παγκόσμιο αντίκτυπο. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες για πιθανή κατάχρηση, επικαλούμενοι φόβους κλοπής ή τεχνολογικούς περιορισμούς σε άλλες περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις