Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου Νέα Αριστερά: Πολιτικός ο λόγος που δεν ανέλαβα επικεφαλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου Νέα Αριστερά: Πολιτικός ο λόγος που δεν ανέλαβα επικεφαλής

Αχτσιόγλου Νέα Αριστερά: Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι

Για τη Νέα Αριστερά, το ενδεχόμενο σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ, τους λόγους που δεν είναι η ίδια επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Έφη Αχτσιόγλου. Αρχικά η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «το μέτωπό μας είναι με την δεξιά και την κυβέρνηση της ΝΔ. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς, με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, πολιτικοί λόγοι. Δεν θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του ηγετικό σχήμα να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση». Όσον αφορά τα δύο μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγες ημέρες, η κυρία Αχτσιόγλου είπε ότι για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ ,με την τοποθέτηση αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας». Αντίθετα για τον αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη η ίδια είπε ότι «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

Αχτσιόγλου: Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρω ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη». Κατά την ίδια «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις