Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι: Οι… “άγνωστοι” Πολίτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι: Οι… “άγνωστοι” Πολίτες

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι: Έπεσε στην βαθμολογία η Σίτι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (6/12) η Άστον Βίλα υποδέχτηκε την Μάντσεστερ Σίτι για την 15η αγωνιστική της Premier League στο Βίλα Παρκ στο Μπέρμινγκχαμ. Στο χθεσινό παιχνίδι είδαμε μια άλλη Σίτι, με λίγες ευκαιρίες αλλά και ένα ματς που έχασε με σκορ 1-0 και την έφερε πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.

Η βαθμολογία

Με την χθεσινή ήττα των πολιτών, αλλά και την νίκη της Άστον Βίλα η βαθμολογία για την 5αδα, διαμορφώνεται ως εξής:

Ο αγώνας

Η Μάντσεστερ Σίτι έψαχνε διακαώς μία νίκη για να δώσει τέλος στο σερί των τριών ισοπαλιών της στην Premier League, κατά σειρά με Τσέλσι (4-4), Λίβερπουλ (1-1) αλλά και Τότεναμ (3-3), όμως έπεσε πάνω σε… ακατάλληλο αντίπαλο τη συγκεκριμένη εποχή, με την σούπερ φορμαρισμένη Άστον Βίλα να είναι πολύ καλύτερη από τους πολίτες στο πρώτο ημίχρονο και να αισθάνεται αδικημένη από το 0-0 στην ανάπαυλα (13-2 οι τελικές, 5-2 εντός εστίας, 225-244 οι μεταβιβάσεις).

Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο ημίχρονο και επιβραβεύτηκε σε υπερθετικό βαθμό, αφού όχι μόνο ήταν καλύτερη από την πρωταθλήτρια και ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ αλλά υποχρέωσε το σύνολο του Γκουαρδιόλα να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια από το 46ο λεπτό μέχρι και το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.


Το τέρμα που έκρινε τον αγώνα

H Άστον Βίλα είχε 9 τελικές, μεταξύ των οποίων ένα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 86ο λεπτό και 2 προσπάθειες εντός εστίας, με τη φάση που έκρινε το ματς να λαμβάνει χώρα στο 74ο λεπτό, όταν ο Μπέιλι εφόρμησε προς την περιοχή των πολιτών και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, για να κοντράρει η μπάλα στον Ρούμπεν Ντίας, να πάρει ύψος και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του πεσμένου Έντερσον.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ (0-2)

Μπράιτον – Μπρέντφορντ (2-1)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (0-2)

Φούλαμ – Νότινγκχαμ Φόρεστ (5-0)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι (2-1)

Απόψε (7/12):

Έβερτον – Νιουκάστλ (21:30)

Τότεναμ – Γουέστ Χαμ (22:15)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις