Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ταξί απεργία σήμερα 6/12: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί απεργία σήμερα 6/12: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών

Ταξί απεργία σήμερα 6/12: Οι οδηγοί ταξί κατεβάζουν τα χειρόφρενα και σήμερα εν όψει της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ακινητοποιημένα είναι τα ταξί για δεύτερη μέρα στην Αθήνα, αλλά και  σε άλλες πόλες της χώρας καθώς συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των οδηγών ταξί έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 5 το πρωί της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας σταθεροποίηση του φορολογικού ορίου και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Στην Αθήνα για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10:30 στην συμβολή Σπ. Πάτση και Λ. Καβάλας και πορεία με τα ταξί. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, αν το φορολογικό νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη 7/12, η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να προχωρήσει από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 το πρωί σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα. Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με σχετική ανακοίνωσή του συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις