Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πόσες φορές μπορώ να δώσω σήματα: Κάποιος… το έκανε ξανά και ξανά!
ΚΟΣΜΟΣ

Πόσες φορές μπορώ να δώσω σήματα: Κάποιος… το έκανε ξανά και ξανά!

Ωστόσο τον επαίνεσαν για την αφοσίωση του προκειμένου να πετύχει το στόχο του

Υποψήφιος οδηγός στη Βρετανία, κόπηκε συνολικά 59 φορές στα σήματα, όμως επαινέθηκε για την αφοσίωσή του. Ο υποψήφιος οδηγός, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ξόδεψε 1.380 λίρες και περίπου 60 ώρες, προκειμένου να περάσει τη διαδικασία των σημάτων, σε εξεταστικό κέντρο στο Ρέντιτς της Βρετανίας. Ο συγκεκριμένος μαθητευόμενος, έσπασε το ρεκόρ αποτυχημένων προσπαθειών, ξεπερνώντας έναν άλλο Βρετανό υποψήφιο οδηγό στο Χαλ, που απέτυχε 57 φορές στις εξετάσεις. Σε δήλωσή του μάλιστα δήλωσε ότι «η επανάληψη είναι το κλειδί της επιτυχίας».

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Προτύπων Οδηγών και Οχημάτων (DVSA) αφορούν τους μαθητευόμενους οδηγούς που πέρασαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, και η κάθε εξέταση κοστίζει 23 λίρες και διαρκεί περίπου μία ώρα.

Στη Βρετανία, οι εκπαιδευόμενοι οδηγοί πρέπει να περάσουν τη θεωρία πριν κλείσουν πρακτική εξέταση οδήγησης. Η Camilla Benitz, διευθύνουσα σύμβουλος της AA Driving School,  η οποία έχει εγκαινιάσει μια εφαρμογή αναθεώρησης που βοηθά τους εκπαιδευόμενους να προετοιμαστούν για την εξέταση, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξέταση και η δέσμευση αυτών των μαθητών να περάσουν είναι εκπληκτική.

“Είναι αρκετά εύκολο να υποτιμήσει κανείς τη θεωρητική εξέταση», είπε τονίζοντας τη σημασία της επανάληψης. Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας,  δείχνουν ότι το ποσοστό επιτυχίας στις θεωρητικές εξετάσεις έχει μειωθεί από 65% το οικονομικό έτος 2007-2008 σε 44% το 2022-2023. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα άτυχη περίοδος για τους εκπαιδευόμενους καθώς το 2012 αποκαλύφθηκε ότι ένας 28χρονος απέτυχε στις θεωρητικές εξετάσεις 92 φορές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις