Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι εργάτες στην δοκό, Νέα Υόρκη: Πληρώνεις και βγαζεις φωτογραφία στον αέρα – Σαν την εμβληματική του 1930
ΚΟΣΜΟΣ

Οι εργάτες στην δοκό, Νέα Υόρκη: Πληρώνεις και βγαζεις φωτογραφία στον αέρα – Σαν την εμβληματική του 1930

Οι εργάτες στην δοκό, Νέα Υόρκη: Τολμάτε να φωτογραφηθείτε πάνω σε μία δοκό στον 69ο όροφο του Rockfeller Center;

Οποιος δεν φοβάται τα ύψη, φέτος τις γιορτές μπορεί στην Νέα Υόρκη να αναπαραστήσει την εμβληματική φωτογραφία της δεκαετίας του 1930 με τους εργάτες που παίρνουν το κολατσιό τους επάνω σε έναν 260 μέτρα πάνω από το έδαφος, κατά τη διάρκεια κατασκευής ενός ουρανοξύστη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 1932 από την εφημερίδα «The New York Herald Tribune» και είναι μία από τις «πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες του 20ου αιώνα». Το ιστορικό αυτό στιγμιότυπο, που τραβήχτηκε το 1932, δείχνει 11 εργάτες στο μεσημεριανό τους διάλειμμα να αιωρούνται πάνω από την πόλη της Νέας Υόρκης πάνω σε μια χαλύβδινη δοκό.

Τολμάτε να φωτογραφηθείτε πάνω σε μία δοκό στον 69ο όροφο του Rockfeller Center;

Αν λοιπόν, δεν έχετε κανένα πρόβλημα με τα ύψη, μπορείτε να ανεβείτε στον 69ο όροφο του ουρανοξύστη του Rockefeller Center της Νέας Υόρκης για να αναπαραστήσετε το μοναδικό αυτό στιγμιότυπο. Η ατραξιόν με την ονομασία «The Beam» (Η Δοκός), δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αιωρηθούν 3,5 μέτρα πάνω από τον τελευταίο όροφο και τους περιστρέφει κατά 180 μοίρες. Η Τίσμαν Σπέγιερ, η διαχειρίστρια του Rockefeller Center, δήλωσε: «Προσπαθούμε να αφηγηθούμε την ιστορία του κτιρίου με έναν νέο τρόπο που θα φέρει τους ανθρώπου πίσω για να ανακαλύψουν τι συμβολίζει» και πρόσθεσε πως το κτίριο είναι «ένας φάρος στην πόλη, ένα μέρος με απίστευτη ιστορία» τονίζοντας παράλληλα πως θα «μπορούσε να προσφέρει μια όμορφη και μοναδική προοπτική αυτής της πόλης».

Δεν ενθουσιάστηκαν οι χρήστες των social media

Η ατραξιόν άνοιξε για το κοινό την 1η Δεκεμβρίου με την φωτογράφιση να κοστίζει 35 δολάρια και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Κι ενώ για κάποιους, η ιδέα να αναπαραστήσουν την εμβληματική αυτή φωτογραφία και να δουν την Νέα Υόρκη από ψηλά, μπορεί να ακούγεται τέλεια, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν στα social media πως δεν πρόκειται να το τολμήσουν.«Δεν υπάρχει περίπτωση! Και μόνο που κοιτάζω τη φωτογραφία τρομάζω, όχι να βρεθώ κιόλας εκεί» έγραψε ένα άτομο στο Twitter, με έναν άλλον να προσθέτει: «Όχι!!! Είναι δεμένοι επάνω στη δοκό; Θα ήθελα επίσης να δω όλα τα πιστοποιητικά και τις άδειες που δείχνουν πως αυτή η βόλτα είναι ασφαλής!!!».

«Δεν υπάρχει περίπτωση. Με την τύχη που με δέρνει, εάν καθόμουν στην δοκό, θα άρχιζε να περιστρέφεται εκτός ελέγχου και θα με έριχνε» σχολίασε ένας ακόμη έντρομος χρήστης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις