Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση σε σχολείο – Ουαλία: Συναγερμός στις Αρχές
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε σχολείο – Ουαλία: Συναγερμός στις Αρχές

Επίθεση σε σχολείο - Ουαλία: Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί απάντησαν σε ένα «μείζον περιστατικό» στο οποίο σημειώθηκε «σοβαρή επίθεση» στο Aberfan

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 5/12 σε σχολείο στη νότια Ουαλία, έπειτα από αναφορές για επίθεση σε σχολείο, από την οποία υπάρχει ένας τραυματίας. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί απάντησαν σε ένα «μείζον περιστατικό» στο οποίο σημειώθηκε «σοβαρή επίθεση» στο Aberfan. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο, το οποίο τέθηκε σε lockdown, όπως και τα υπόλοιπα της περιοχής. Αναφορές κάνουν λόγο για έναν τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας εξέδωσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στη σοβαρή επίθεση που έλαβε χώρα στο Moy Road, στο Aberfan, στο Merthyr λίγο πριν τις 9.10 π.μ. σήμερα το πρωί.

Ένοπλοι αξιωματικοί βρίσκονται στην περιοχή και ζητάμε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το περιστατικό». Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Ουαλίας είπε: «Κληθήκαμε σήμερα περίπου στις 9:10 π.μ. για αναφορές ενός περιστατικού. Στείλαμε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης, ένα αεροπορικό ασθενοφόρο και μια μονάδα Cymru High Acuity Response στον τόπο όπου παρασχέθηκε προηγμένη υποστήριξη εντατικής θεραπείας από την Υπηρεσία Ανάκτησης και Μεταφοράς Επειγόντων Ιατρών. Μεταφέραμε έναν ασθενή οδικώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας, στο Κάρντιφ για περαιτέρω θεραπεία». Ο διευθυντής Ριάνον Ντέιβις έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter: «Αγαπητοί γονείς και φροντιστές. Υπάρχει ένα εξελισσόμενο περιστατικό στο Aberfan. Θέλαμε απλώς να σας διαβεβαιώσουμε ότι προληπτικά διατηρούμε τους μαθητές ασφαλείς μέσα στο κτίριο και ότι όλες οι περιμετρικές πύλες είναι κλειδωμένες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις