Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χωρίς φραγμό συνεχίζει τις ανατινάξεις η επικίνδυνη “συμμορία των ΑΤΜ”
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς φραγμό συνεχίζει τις ανατινάξεις η επικίνδυνη “συμμορία των ΑΤΜ”

Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές

Δεκάδες αστυνομικοί από  Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, Φθιώτιδα, Λάρισα, Πρέβεζα και εξειδικευμένοι συνάδελφοί τους από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, συνεργάζονται στην προσπάθειά τους να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της επικίνδυνης συμμορίας ενόπλων κακοποιών, που ανατινάζουν το ένα μετά το άλλο Α.Τ.Μ σε διάφορες περιοχές.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Είναι η συμμορία των κουκουλοφόρων, η «μηχανοκίνητη συμμορία», για την οποία έχει γράψει το Alphafreepress, τα μέλη της οποίας με κλεμμένα αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, βρίσκονται από τον έναν Νομό στον άλλο, στοχοποιούν Α.Τ.Μ, προκαλούν εκρήξεις, αρπάζουν χιλιάδες ευρώ κι διαφεύγουν, αφού τα πυρπολούν. Η επικινδυνότητά τους, πέραν των άλλων, προκύπτει και από το γεγονός ότι σε μία περίπτωση κατά την οποία πλησίασαν αστυνομικοί, δεν δίστασαν να ανταλλάξουν μαζί τους πυροβολισμούς για να διαφύγουν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τράβηξαν τα όπλα και απείλησαν εργαζόμενους αλλά και απλούς περαστικούς, για να μην αντιδράσουν.

Όπως συνέβη και στην όγδοη βομβιστική τους επίθεση  που έλαβε χώρα, στο κέντρο του χωριού Μαρτίνο στην Φθιώτιδα, διήρκεσε αρκετά λεπτά  και οι κουκουλοφόροι διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους το βαρύ Α.Τ.Μ, το οποίο σήκωσαν με γερανό που έκλεψαν από διπλανή εταιρία!

Απείλησαν με όπλο πολίτη

Οι κακοποιοί, ώρα 4 και 20 το πρωί, βρήκαν μπροστά τους και πάλι  έναν πολίτη, που ανήσυχος από την έκρηξη πλησίασε να δει τι συμβαίνει, και δεν δίστασαν να τον απειλήσουν, σε καλά ελληνικά ότι θα τον σκοτώσουν, σημαδεύοντάς τον με πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή. Οι δράστες, που ήταν έξι ή επτά, θρυμμάτισαν  τη τζαμαρία  Σούπερ Μάρκετ,  στο εσωτερικό, του οποίου, τοποθετήθηκε πρόσφατα το ΑΤΜ και το ανατίναξαν. Όμως, οι κασετίνες με τα χρήματα δεν απελευθερώθηκαν και οι κακοποιοί με γρήγορες κινήσεις, έχοντας κάνει κατόπτευση στην περιοχή από προηγούμενες ημέρες, έτρεξαν  σε  κοντινή μάντρα, έθεσαν σε λειτουργία  ένα γερανοφόρο φορτηγό, με το οποίο σήκωσαν το βαρύ μηχάνημα και το φόρτωσαν σε ένα Βαν.

Αυτές τις σκηνές αστυνομικής ταινίας και ενώ ακόμη δεν είχαν φθάσει τα περιπολικά, παρακολουθούσαν εμβρόντητοι από τα μπαλκόνια τους  οι αγουροξυπνημένοι κάτοικοι!

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο ΒΑΝ και σε ένα άλλο  Ι.Χ.Ε και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, αυτή τη φορά, πέραν των άλλων, «κλασσικών» ευρημάτων, έχουν να εξετάσουν και το γερανοφόρο για αποτυπώματα…

Στην Πρέβεζα

Είχε προηγηθεί, στις 7 Νοεμβρίου, διπλό χτύπημα της επικίνδυνης συμμορίας. Αρχικά, οι κακοποιοί ανατίναξαν  Α.Τ.Μ στον Λούρο της Πρέβεζας, από το οποίο άρπαξαν, κατά πληροφορίες, γύρω στα 100.000 ευρώ, ενώ 55 λεπτά αργότερα,  τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω τμήμα ενός Α.Τ.Μ,  στην παραλία της περιοχής Πάλαιρο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, αλλά δεν κατάφεραν να το ανατινάξουν. Η δράση της  επικίνδυνης συμμορίας, είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου, όταν τρεις κουκουλοφόροι με ομοιόμορφες λευκές στολές έφτασαν με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες έξω από ένα αρτοποιείο στο οποίο ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ στο Πεταλίδι της Μεσσήνης και υποχρέωσαν με την απειλή όπλων δύο εργαζόμενους να φύγουν προς την πλατεία του χωριού.

Έκοψαν με τροχό το πίσω μέρος του Α.Τ.Μ, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες που περιείχαν 243.000 ευρώ. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε καμένο σε αγροτική περιοχή.

Στην Ανδραβίδα

–  Τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου, τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι,  έσπασαν την είσοδο  Σούπερ Μάρκετ, στην Ανδραβίδα με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο τύπου SUV Peugeot 3008 και ανατίναξαν άλλο ένα Α.Τ.Μ.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες. Το όχημα βρέθηκε πυρπολημένο.

Στο Αίγιο

–  Στις 14 Οκτωβρίου, οι κακοποιοί επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα ακόμη Α.Τ.Μ στο πάρκινγκ  Σούπερ Μάρκετ, στο Αίγιο, αλλά έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και διέφυγαν ανταλλάσσοντας πυρά μαζί τους!

Αρχαία Ολυμπία

–  Στις 23 Οκτωβρίου, οι δράστες, έφθασαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και με ένα μαύρο αυτοκίνητο στο χωριό Δίβρη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ξήλωσαν το προστατευτικό ρολό του Α.Τ.Μ,  σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και προκάλεσαν έκρηξη που το διέλυσε, ωστόσο δεν απελευθέρωσε τις κασετίνες με τα χρήματα και διέφυγαν άπρακτοι.

–  Στις 2 Νοεμβρίου, τα μέλη της σπείρας παγίδευσαν με εκρηκτικά Α.Τ.Μ  στην Παλιά Εθνική οδό Λάρισας– Αθήνας, το ανατίναξαν και άρπαξαν τις κασετίνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις