Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ – Άρης: Πολλές απουσίες για τον δικέφαλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ – Άρης: Πολλές απουσίες για τον δικέφαλο

ΑΕΚ - Άρης: Θα εκμεταλλευτεί τις απουσίες η ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (4/12, 21:00 Cosmote Sport1) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη για την 13η αγωνιστική της Super League στην OPAP Arena στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι 2 ομάδες έχουν έχει αντιμέτωπες από το 2009, 30 φορές, με τις περισσότερες νίκες να τις έχει η ΑΕΚ, 15 στο σύνολο, ενώ ο Άρης 7 νίκες και με τις άλλες 8 να έχουν έρθει αντιμέτωπες ισόπαλες. Να σημειωθεί ότι, η τελευταία τους ισοπαλία ήταν στις 16/5/2021 στο ΟΑΚΑ με σκορ 0-0, ενώ η τελευταία νίκη του Άρη στις 14/5/2022 στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 3-2, αλλά και στην έδρα της ΑΕΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να νικήσει από τις 10/4/2022όπου είχε επικρατήσει με σκορ 1-2. Απόψε ο Άρης θα κυνηγήσει το σκορ και θα πιέσει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Τα δεδομένα της ΑΕΚ με τους πολλούς τραυματισμούς

Αυτό που περνά φέτος η ΑΕΚ με τους τραυματισμούς έγινε ακόμα πιο έντονο από πέρυσι. Κάτι, που ναι μεν είναι εξηγήσιμο, από τη στιγμή που προστέθηκαν οι ευρωπαϊκοί αγώνες και γνωρίζοντας τον πολύ εντατικό, και μη διαπραγματεύσιμο, τρόπο καθημερινής δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος έχει και τον αντίκτυπό του. Όμως το αξίωμα είναι πολύ συγκεκριμένο: για να παίζει έτσι όπως παίζει η Ένωση, ανάλογα θα πρέπει και να προπονείται.

Σχεδόν σε κάθε παιχνίδι η περσινή νταμπλούχος μετρά περισσότερες από 4-5 απώλειες ποδοσφαιριστών της. Το καλό της υπόθεσης έως σήμερα είναι ότι έχουν τουλάχιστον αποφευχθεί οι πολύ δύσκολες συγκυρίες με τραυματισμούς που δεν άπτονται μυϊκών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα οι περυσινές ιστορίες που οδήγησαν στο χειρουργείο τους Ελίασον, Τσούμπερ, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, με αποκορύφωμα τη μεγάλη ατυχία του Φερνάντες, όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν. Και πάλι, όμως, είναι να αναρωτιέσαι πόσο μακριά μπορεί να πάει η βαλίτσα, όταν ο προπονητής στερείται διαρκώς ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να είναι βασικοί, όπως για παραδείγματα αυτά των Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία, ήδη για περισσότερες από δύο φορές σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών. Στην λίστα υπάρχει μια περίπτωση να θα δούμε να μπαίνει πλέον και ο Φαν Βερτ. Νοκ-άουτ είναι οι Γιόνσον, Αραούχο, Πισάρο, Πόνσε, Στάνκοβιτς, Γαλανόπουλος, Κάλενς και Μουκουντί.

Η αγωνία για Στάνκοβιτς και τα ντέρμπι του Γενάρη

Οι απώλειες είναι πολλές και σημαντικές ξανά, ενόψει του αγώνα με τον Άρη (4/12, 21:00), στην OPAP Arena. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Κάλενς, Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Γκαρσία και Στάνκοβιτς. Ειδικά για τον τελευταίο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα πράγματα είναι πιο ανησυχητικά, καθώς έχει ήδη γίνει γνωστό ότι δεν θα παίξει ούτε με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Κυριακή (10/2), μα ούτε και κόντρα στον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, στις 14/12.

Η ανησυχία προφανώς προκαλείται από το γεγονός ότι πολύ άμεσα, η ίδια η ΑΕΚ ενημέρωσε για απουσία τουλάχιστον δύο εβδομάδων, κάτι που συνεπάγεται ότι ενδέχεται να χάσει κι άλλα παιχνίδια μέσα στον Δεκέμβριο. Πέραν του “τελικού” στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ και των αγώνων με Άρη και Παναιτωλικό, η Ένωση έχει να δώσει μέσα στο μήνα επιπλέον δύο ματς, με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες και τον Βόλο στην έδρα της. Ματς στα οποία θα είναι απαραίτητο να έχει τον βασικό γκολκίπερ της κι έναν εκ των πιο κομβικών έως σήμερα παικτών της στο να βρίσκεται εντός όλων των στόχων.

Οι χθεσινοί αγώνες:

Βόλος – Ολυμπιακός (2-2)

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα (1-1)

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (4-0)

Ο άλλος σημερινός αγώνας:

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία (18:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις