Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με γκολ του Ζόα Φέλιξ ήρθε η νίκη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με γκολ του Ζόα Φέλιξ ήρθε η νίκη

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Φέλιξ σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες το βράδυ (3/12) η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 15η αγωνιστική της Laliga στο Ολίμπικο στην Βαρκελώνη. Η ομάδα του Τσάβι νίκησε με σκορ 1-0 και έτσι παραμένει στην 3η θέση.

Ο αγώνας

Οι Καταλανοί ήταν καταιγιστικοί στο 1ο μέρος, δημιούργησαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Λεβαντόβσκι αντιμετώπισε πρόβλημα στο τελείωμα. Αυτός που στάθηκε αντάξιος των περιστάσεων ήταν ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος σκόραρε στο 28ο λεπτό και πανηγύρισε στυλ Λιονέλ Μέσι πάνω σε διαφημιστικές πινακίδες και με απλωμένα χέρια, παρότι το γκολ που πέτυχε ήταν κόντρα στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του.

Οι κινήσεις των προπονητών

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έκανε τριπλή αλλαγή στην άμυνα των πέντε στην ανάπαυλα, όμως η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Οι “ροχιμπλάνκος” κατάφεραν να μειώσουν τους κινδύνους στην εστία του Γιαν Όμπλακ, όμως απέτυχαν να απειλήσουν οι ίδιοι. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Αργεντινός τεχνικός έριξε και τους Σαούλ και Μέμφις Ντεπάι στο 65ο λεπτό, κλείνοντας τις αλλαγές του πριν ο Τσάβι κάνει την πρώτη του.

Οι Λαμίν Γιαμάλ και Φεράν Τόρες πέρασαν στον αγώνα για την Μπαρτσελόνα, έπειτα από περίπου ένα δεκάλεπτο για τους γηπεδούχους που συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό, αλλά σε ένα πολύ πιο ισορροπημένο παιχνίδι. Μάλιστα, η αδυναμία τους να το κλειδώσουν με νέο γκολ οδήγησε στο παραλίγο σοκ του 83ου λεπτού, όπου έγινε έλεγχος για πέναλτι της Ατλέτικο, αλλά τελικά η φάση συνεχίστηκε.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία με την νίκη της Μπαρτσελόνας έχει ως εξής: Στην 3η θέση παραμένει η Μπάτρσα με 24 βαθμούς, πάνω από την Ατλέτικο όπου έχει 31 βαθμούς και κάτω από την Χιρόνα με 38 βαθμούς ισοβάθμια με την πρωτοπόρα Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η Ατλέτικο πάνω από την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 38 βαθμούς.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Μαγιόρκα – Αλαβές (0-0)

Αλμερία – Μπέτις (0-0)

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ (1-1)

Και απόψε η 15η αγωνιστική τελειώνει με:

Θέλτα – Κάντιθ (22:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις