Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σοφία Μπεκατώρου Metoo: «Ζούμε ακόμη σε μία βαθιά πατριαρχική κοινωνία»
LIFESTYLE

Σοφία Μπεκατώρου Metoo: «Ζούμε ακόμη σε μία βαθιά πατριαρχική κοινωνία»

Σοφία Μπεκατώρου Metoo: «Από τη μία λέμε να βγει ο κόσμος να μιλήσει και από την άλλη η προστασία που έχουν από το κράτος δεν υπάρχει»

Οι αποκαλύψεις της για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από αθλητικό παράγοντα, σε ηλικία 22 ετών, άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου». Τα στόματα άνοιξαν και το ελληνικό #MeToo πέρασε στη συνέχεια και στον χώρο του θεάτρου. Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις, που συγκλόνισαν τον αθλητικό κόσμο, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μίλησε στην εκπομπή «Επί τόπου» για την επόμενη μέρα και για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε. «Δεν με έχουν πληγώσει τα σχόλια γιατί καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί το τραύμα ούτε τις δυναμικές όταν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο κόσμος πώς λειτουργεί το τραύμα. Οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς για να μιλάνε γι’ αυτό», επισήμανε.

«Από τη μία λέμε να βγει ο κόσμος να μιλήσει και από την άλλη η προστασία που έχουν από το κράτος δεν υπάρχει», τόνισε. Η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε και τον τρόπο που επέλεξε για να εξηγήσει στα παιδιά της αυτό που της είχε συμβεί. «Προσπάθησα με έναν τρόπο πιο παιδικό κοντά στην ηλικία τους να τους εξηγήσω ότι αυτό που μου συνέβη ήταν κάτι που μου έκανε κακό, ότι πέρασαν πολλά χρόνια, ότι χρειάστηκα πάρα πολύ χρόνο να το επεξεργαστώ και ότι ήρθε η στιγμή να κάνω κάτι γι΄αυτό νομικά και ότι ο στόχος ήταν να προστατευτούν άλλοι άνθρωποι διότι η υπόθεσή μου είχε παραγραφεί», ανέφερε.

«Τα παιδιά το κατάλαβαν αλλά υπήρχαν αντιδράσεις ότι ο κόσμος θα μιλάει για αυτό. Ζούμε σε μία κοινωνία που δεν είναι τόσο προχωρημένη, είμαστε πίσω στο κομμάτι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είμαστε ακόμη σε μία βαθιά πατριαρχική κοινωνία», είπε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, μεταξύ άλλων.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις