Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ομόφυλα ζευγάρια: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον γάμο και την τεκνοθεσία
ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον γάμο και την τεκνοθεσία

Οι απόψεις που κατέγραψε δημοσκόπηση

Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, μέσα από τοποθετήσεις πολιτικών, για το νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτήματα για αυτό το ζήτημα τέθηκαν και δημοσκόπηση που διενήργησε η aboutpeople για λογαριασμό του Eteron, τον Οκτώβριο. Το 56,2% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν με το να επιτραπούν οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών. Το 38,9% δήλωσε ότι διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με αυτό.

Οι γυναίκες (63,3%) εμφανίζονται πιο θετικές από ό,τι οι άνδρες (49%) απέναντι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες υπερτερούν οι θετικές απαντήσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών (67,7%) και το μικρότερο στις ηλικίες 65% (49,6%).  Όσο για τις απαντήσεις με βάση τι ψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται πιο θετικοί (85,8%) και ακολουθούν εκείνοι του ΚΚΕ (79,1%).

Αναφορικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το 37,2% απαντούν ότι συμφωνούν και μάλλον συμφωνούν, ενώ το 58,6% διαφωνούν ή μάλλον διαφωνούν.  Οι γυναίκες είναι και σε αυτό το θέμα πιο θετικές από τους άνδρες (43,4% έναντι 30,9%). Οι μόνες ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες είναι στους 17-24 ετών (63,4%) και 25-34 ετών (52,6%).  Σε ό,τι αφορά στις απαντήσεις με βάση το τι ψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου, το 68,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικοί και ακολουθούν εκείνοι του ΚΚΕ (60,5%). Οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων είναι αρνητικοί σε μεγάλα ποσοστά.

blue wooden window on white concrete building
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις