Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / AIDS / HIV – Μαγιορκίνης: Αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα το 2023
ΕΛΛΑΔΑ

AIDS / HIV – Μαγιορκίνης: Αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα το 2023

Πάνω από 500 νέες διαγνώσεις φέτος

Για αύξηση των διαγνώσεων του AIDS/HIV στην Ελλάδα το 2023, έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ. «Το τελευταίο έτος βλέπουμε μια αύξηση, όχι κάτι δραματικό. Είναι λίγο πάνω από τις 500 νέες διαγνώσεις για φέτος. Αυτό δεν είναι καθόλου θετικό στο πλαίσιο του στόχου που έχουμε για μηδενισμό των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά. για τον AIDS/HIV.

Ο στόχος του ΠΟΥ για εξάλειψη του AIDS/HIV μέχρι το 2030

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης, «αν σήμερα μπορούσαμε να διαγνώσουμε όλο τον κόσμο που έχει HIV και του δίναμε τη θεραπεία, θα σταματούσε και η μετάδοση, κι αυτός είναι ο στόχος που έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέχρι το 2030».

Όσο για το πού οφείλεται η αύξηση των διαγνώσεων, είπε ότι χρειάζεται ανάλυση των στοιχείων για να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα, αλλά δύο είναι οι βασικοί πυλώνες. «Η σεξουαλική μετάδοση και η μετάδοση μέσω της χρήσης ενδοφλεβίας ναρκωτικών. Πιθανώς να οφείλεται και στα δύο, καθώς και σε αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών» ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις