Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκδηλώσεις Αθήνα Χριστούγεννα 2023: Συναυλίες, εκπλήξεις, ατμοσφαιρικά ρεβεγιόν
ΕΛΛΑΔΑ

Εκδηλώσεις Αθήνα Χριστούγεννα 2023: Συναυλίες, εκπλήξεις, ατμοσφαιρικά ρεβεγιόν

Εκδηλώσεις Αθήνα Χριστούγεννα 2023: Αρχίζουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων σε όλη την πόλη

Αρχίζουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων σε όλη την πόλη. Από σήμερα 1η Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου ο Δήμος Αθηναίων «σκορπίζει» χριστουγεννιάτικη λάμψη σε κάθε γωνιά της Αθήνας μέσα από ξεχωριστές εορταστικές εκδηλώσεις, σχεδιασμένες για όλους. Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι στο κέντρο και τις γειτονιές είναι ήδη φωτισμένοι, στο κλίμα των γιορτών, ενώ τις επόμενες 38 γιορτινές μέρες η πόλη θα λάμψει ακόμα περισσότερο, μέσα από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.

Πλούσιο το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα

Το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το This is Athens και τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης Αθήνα 9.84, ενώ ξεχωριστή θέση έχουν οι δράσεις του «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”» καθώς και των νέων χώρων πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, του Μουσείου Μαρία Κάλλας και του Athens Book Space στο αναμορφωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, πολλή μουσική σε live συναυλίες και πάρτι, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και αναγνώσεις, δρώμενα εμπνευσμένα από βιβλία και μουσειακές εκθέσεις, καθώς και δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» με μοναδικές γιορτινές εκπλήξεις στο καθένα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του τόνισε: «Ο Δήμος Αθηναίων και φέτος μεταφέρει το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων από άκρη σε άκρη της πόλης: Ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, ξεχωριστές παραστάσεις και εκατοντάδες εκπλήξεις περιμένει μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη σε όλους!»

10 γειτονιές μεταμορφώνονται σε «Χριστουγεννιάτικα Χωριά»

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2024, δέκα «χριστουγεννιάτικα χωριά» στήνονται σε ισάριθμες γειτονιές, ενθουσιάζοντας με τις πλούσιες δράσεις τους μικρούς και μεγάλους. Από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του «μεταμορφώνουν» μερικές από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σε «χωριά» απίθανης χαράς και γιορτής, και υποδέχονται μικρά και μεγάλα παιδιά με κατασκευές, γλυκο-κεράσματα, face painting και πολλά ακόμα γιορτινά δρώμενα. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Η Αθήνα γεμίζει μουσική!

Η Πλατεία Συντάγματος χορεύει και φέτος στον ρυθμό των Χριστουγέννων! Για επτά ημέρες, συνολικά 15 live συναυλίες από εγχώριους καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα και μπάντες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρικότερη μουσική σκηνή των Χριστουγέννων: το George Zervos Trio, οι Wedding Singers, οι Ηermaphrodites Child, ο Βασίλης Καζούλης με τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Αλεξάνδρα Κόνιακ, το Dimitris Tsakas Quintet, οι Polkar, οι Gumbo Ya Ya με τις Sugahspank! και Emily Mesko, η Νεφέλη Φασούλη, το Sub Quartet, ο Πάνος Βλάχος, o Jerome Kaluta, το Mihalis Kalkanis Group, το Χριστουγεννιάτικο Γκαλά με τις φωνές της Μαρίας Κατριβέση και του Γιάννη Χουσάκου, οι Jaguar Bombs και οι Tonis Sfinos & The Playmates, υπόσχονται να απογειώσουν τη γιορτινή μας διάθεση!

Φυσικά, πάρτι θα στηθούν και φέτος στα πιο απρόσμενα σημεία: Το mobile party Needless μετατρέπει την Πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) σε χριστουγεννιάτικο dancefloor, ο ραδιοφωνικός σταθμός Kosmos στήνει ένα «Xmas Party» ειδικά αφιερωμένο στο περιοδικό «Σχεδία» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, οι Cool Crips αποδεικνύουν πως η διασκέδαση χωράει τους πάντες με ένα ξέφρενο πάρτι στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, η Στοά Εμπόρων μεταμορφώνεται από τον Pepper 96.6 στο απόλυτο σημείο διασκέδασης, ενώ ανήμερα των Χριστουγέννων, η «Xmas Extravaganza» της & Beyond γεμίζει τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με δυναμικά beats αγαπημένων selectors και DJs. Παράλληλα, στο «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”» η δημοφιλής οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου, οι «Απάχηδες των Αθηνών», ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου και μουσική διεύθυνση του Κορνήλιου Μιχαηλίδη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις