Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 60χρονος Φάληρο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εκτέλεσης του Αλβανού
ΕΛΛΑΔΑ

60χρονος Φάληρο: Νέα στοιχεία στην υπόθεση εκτέλεσης του Αλβανού

60χρονος Φάληρο: Δεν έδειχνε να έχει τέτοια μπλεξίματα, λέει γυναίκα που είδε τον 60χρονο μετά τους πυροβολισμούς

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης στην οδό Άτλαντος 44 στο Παλαιό Φάληρο, όπου ένας άνδρας από την Αλβανία δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος από πυροβόλο όπλο. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και κατέληξε. Στο σημείο του αιματηρού συμβάντος εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες, πιθανόν 9mm. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίa μία από τι σφαίρες βρέθηκε στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα, ενώ ο 60χρονος διέμενε στον 5ο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το εντοπισμό του δράστη ή των δραστών του φονικού. Το θύμα, ήταν γνωστό στις Αρχές και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σύσταση συμμορίας, υποθέσεις ναρκωτικών, διακίνηση παράνομων τσιγάρων και πλαστογραφία.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επιχειρούν να συλλέξουν εκείνα τα στοιχεία που θα συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ γύρω από τη δολοφονία του 60χρονου Αλβανού. Από την πρώτη στιγμή αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της λήψης καταθέσεων. Η εν ψυχρώ δολοφονία του 60χρονου άνδρα από την Αλβανία σημειώθηκε καθώς ο άνδρας  έβγαινε από το σπίτι του. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει και ο εντοπισμός -πριν από λίγες ημέρες σε κοντινή απόσταση- στην οδό Νηρηίδων στο Παλαιό Φάληρο ενός κλεμμένου ΙΧ, μέσα στο οποίο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είχαν εντοπίσει ένα καλάσνικοφ, γεμιστήρας με σφαίρες, καθώς και δοχείο με εύφλεκτο υγρό και κράνος. Μάλιστα, μέσα στο ΙΧ είχαν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα ενός άλλου σεσημασμένου Αλβανού κακοποιού.

Δεν εμπλέκεται με το Καλάσνικοφ που εντοπίστηκε σε αμάξι στην περιοχή

Ουδεμία εμπλοκή του 60χρονου που δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Παλαιό Φάληρο, με το Καλάσνικοφ που είχε εντοπιστεί εντός αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή προ ημερών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δυο υποθέσεις στην ίδια πόλη, που από ότι δείχνουν οι έρευνες από τις Αρχές δεν έχουν σχέση μεταξύ του. Να θυμίσουμε ότι, στις 24 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε από τις Αρχές ύποπτο αμάξι στο Παλαιό Φάληρο. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο στον οδό Νηρηίδων στο ύψος του αριθμού 73. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Newpost το αυτοκίνητο είχε πλαστή πινακίδα ενώ φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ από τις 16/09, ως ύποπτο.

Η μαρτυρία γειτόνισσας του 56χρονου άνδρα

Την ίδια ώρα, σοκ έχουν προκαλέσει οι μαρτυρίες των γειτόνων του 56χρονου στο newsit.gr από όσα ακολούθησαν της άγριας δολοφονίας. Μια γειτόνισσα του 56χρονου, ανέφερε: «Ήταν πεζός αυτός που τον πυροβόλησε. Ο άνθρωπος ήρθε, πάρκαρε την μηχανή του, έβγαλε το κράνος του και αυτός τον πυροβόλησε. Έφυγε και μια σφαίρα στον πρώτο όροφο». Και συνεχίζει περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις σκηνές που ακολούθησαν αμέσως μετά τον πυροβολισμό του άντρα. «Εκείνη την ώρα έβγαινε ένας ένοικος με το σκύλο του από την πολυκατοικία. Ο άνθρωπος χτυπημένος από τις σφαίρες βλέπει στην πόρτα τον γείτονα με τον σκύλο ο οποίος του άνοιξε την πόρτα και τον έβαλε μέσα στο κλιμακοστάσιο.

Εκεί κάτω έπεσε. Εγώ την ώρα που έγινε το σκηνικό είχα τελειώσει και έκανα κάτι τελευταίες δουλειές και έρχεται τρέχοντας ένας γείτονας και μου λέει “καλά δεν έχετε ακούσει τίποτα; Πυροβόλησαν έναν άνθρωπο, τώρα εδώ είναι”. Βγήκα έξω και είδα έναν άνθρωπο κάτω. Τον είχαν βάλει στην είσοδο της πολυκατοικίας». Όπως μας λέει η γειτόνισσα του 56χρονου άντρα «αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχε σταγόνα αίμα. Πρέπει να είναι αυτό το λεγόμενο τυφλό χτύπημα αλλά δεν ξέρω γιατί δεν είμαι γιατρός. Ήμασταν από πάνω του μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και να το πάρουν οι τραυματιοφορείς και δεν είχε ούτε μία σταγόνα αίμα στο πουκάμισο του.

Ήταν πολύ ψηλός και σωματώδης. Το πουκάμισο του βέβαια είχε πολλά χρώματα και ενδεχομένως γι’αυτόν τον λόγο να μην φαινόταν το αίμα αλλά δεν φαινόταν κάτι ούτε στο μπουφάν του. Κάποια στιγμή τον είχαμε γυρίσει στο πλάι αλλά και ο ίδιος γύριζε, κουνιόταν. Κατέβηκε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας πήρε το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Αμέσως ήρθε περιπολικό μετά ήρθαν οι μηχανές και συμβατικό της αστυνομίας του εγκληματολογικού μας είπαν μην πειράξετε τίποτα μετά έκλεισαν τον δρόμο και ψάχναμε τους κάλυκες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις