Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μονακό – Ολυμπιακός: Έχασαν ένα σπουδαίο παιχνίδι οι Πειραιώτες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μονακό – Ολυμπιακός: Έχασαν ένα σπουδαίο παιχνίδι οι Πειραιώτες

Μονακό - Ολυμπιακός: Είχαν τον έλεγχο αλλά τον έχασαν οι ερυθρόλευκοι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (30/11) το Μονακό υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της EuroLeague στο Salle Gaston Medecin. Η ομάδα του Μπαρτζώκα ηττήθηκε με σκορ 85-77, έχοντας 6 νίκες και 5 ήττες με την βαθμολογία να βρίσκεται στην 6η θέση πάνω από την Φενέρ και κάτω από τον Παναθηναϊκό, ενώ το Μονακό ανέβηκε στην 3η θέση πάνω από την Μπολόνια και κάτω από την Μπαρτσελόνα.

Οι Πειραιώτες, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όχι όμως και μια-δυο μεγάλες φάσεις στο φινάλε, σε άμυνα κι επίθεση που θα τους έδιναν το αποτέλεσμα. Κάναν με 20 (5/8 τρίποντα, τους 17 τους έβαλε στο πρώτο μέρος πριν χρεωθεί με τρίτο φάουλ στα μέσα της τρίτης και μείνει για ώρα στον πάγκο) και Πίτερς με 15 (4/5 τρίποντα) ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ο Τόμας Γουόκαπ εμφανίστηκε στην τέταρτη περίοδο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας περιμένει τον Φιλίπ Πετρούσεφ για να πάρει κάτι περισσότερο από αυτά που του προσφέρει ως συμπληρωματικός ψηλός ο Λουκ Σίκμα.

Ο αγώνας

Με Κάναν και Φαλ να ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός κράτησε το τέμπο χαμηλά, έπαιξε καλή άμυνα στον Τζέιμς, μέχρι ο Αμερικανός να βρει χώρους και σε σετ παιχνίδι και στον αιφνιδιασμό για να ηγηθεί για το 15-10 στο έκτο λεπτό. Υπήρξε αντίδραση και ένα σερί 0-7, όμως η Μονακό ήταν περισσότερο δημιουργική, πιο αποτελεσματική και το 22-17 της περιόδου ήταν και αποτέλεσμα του μόλις ενός λάθους της. Με Γουόκαπ – Κάναν άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο ο Μπαρτζώκας και με τους Λαρεντζάκη – Σίκμα στις θέσεις των φόργουορντ.

Η διαφορά πήγε στους εννέα (27-18 στο 13′), ο Γουόκαπ πήρε τις πρώτες ανάσες μετά από 14 λεπτά, όμως ο Κάναν έμεινε στο ματς και στο 16′ είχε τους 17 από τους 30 πόντους της ομάδας του που προσπαθούσε να επιβιώσει, να μείνει κοντά και να κερδίσει χρόνο μέσω της άμυνάς της. Αυτό ακριβώς που έκανε, μέχρι ο ΜακΚίσικ να πάρει την τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους και να σκοράρει γκολ-φάουλ για το προσπέρασμα.

Δεύτερο μέρος

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην έναρξη του β’ μέρους. Αυτό που άλλαξε ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, με τον Κάναν να χρεώνεται με τέταρτο φάουλ στα μέσα της τρίτης περιόδου και τον Πίτερς να παίρνει τη σκυτάλη για να σκοράρει κατά ριπάς και να γράψει το 49-52 στο 26′. Έτσι πήγε το υπόλοιπο του δεκαλέπτου, με Πίτερς – Μπραζντέικις να το κλείνουν στο 58-59.

Στο 33′ ο Μπαρτζώκας τράβηξε στον πάγκο τον Παπανικολάου και πήγε με Γουόκαπ – Κάναν – Μπραζντέικις, αλλά και με τον Μιλουτίνοβ που έπαιζε με τέσσερα φάουλ. Ο Σέρβος κέρδισε την αποβολή του Μοτιεγιούνας στο 35′ (αντιαθλητικό και φλόπινγκ, δηλαδή τεχνική ποινή), ο Γουόκαπ έβαλε μεγάλα σουτ, ο Τζέιμς επανεμφανίστηκε για το 73-71 στο 38′ και για το 76-73 αμέσως μετά, στα 75″ κέρδισε φάουλ από τον Μπραζντέικις και πήγε στις βολές. Είχε 1/2, όμως στο -4 ο Κάναν βρήκε σίδερο και το ματς χάθηκε.

MVP

Ο Μάικ Τζέιμς ζει γι’ αυτά τα ματς. Ζει για τα δύσκολα. Και σε 30 λεπτά έγραψε 30 πόντους (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 8/10 βολές) μαζί με έξι ασίστ για ένα λάθος. Ήταν σπουδαίος στο φινάλε και αμέσως μετά από το τέλος της αναμέτρησης είχε και μία αγκαλιά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα που δεν πέρασε απαρατήρητη.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια

Φενερμπαχτσέ – Ρεάλ Μαδρίτης (87-87) στην παράταση (100-99)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άλμπα Βερολίνου (102-81)

Μιλάνο – Ζαλγκίρις Κάουνας (70-83)

Μπάγερν – Βίρτους Μπολόνια (90-76)

Παρτιζάν – Παναθηναϊκός (78-78) στην παράταση (92-87)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις