Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα διαδικτυακή απάτη: 42χρονη πουλούσε ρούχα και παπούτσια ευτελούς αξίας ως… πανάκριβα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα διαδικτυακή απάτη: 42χρονη πουλούσε ρούχα και παπούτσια ευτελούς αξίας ως… πανάκριβα

Έφθαναν «βροχή» οι καταγγελίες στην Αστυνομία

Έψαχναν διαδικτυακές ευκαιρίες για αγορές παπουτσιών και ενδυμάτων σε φθηνή τιμή, δελεάζονταν από τις φωτογραφίες, που έβλεπαν, αλλά, όταν παραλάμβαναν τα προϊόντα, διαπίστωναν με απογοήτευση και αγανάκτηση ότι είχαν εξαπατηθεί! Αυτά που είχαν δει, επιλέξει, παραγγείλει και παραλάβει δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτά που είχαν πληρώσει, έστω και σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που ισχύουν στην αγορά. Έφθαναν «βροχή» οι καταγγελίες στην Αστυνομία για την εξαπάτηση, από πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και την επαρχία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας – Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που ανέλαβαν την υπόθεση στο σύνολό της και εξιχνίασαν 38 περιπτώσεις απάτης, με υπολογιστή. Αυτές, κατά τα επίσημα στοιχεία,  έλαβαν χώρα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 2023. Για την υπόθεση αυτή  ταυτοποιήθηκε 42χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατά συρροή και κατά συνήθεια. «Προηγήθηκε σχετική καταγγελία», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ «από τη διερεύνηση της οποίας προέκυψε ότι η κατηγορούμενη πωλούσε μέσω ιστοσελίδων ενδύματα και υποδήματα, για τα οποία οι αγοραστές κατά την παραλαβή τους διαπίστωναν ότι είναι άλλα από αυτά που παρήγγειλαν και μάλιστα ευτελούς αξίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή της κατηγορούμενης σε 38 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών σε Αθήνα, Ζωγράφου, Βύρωνα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Αγία Παρασκευή, Γέρακα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Αρτέμιδα Μαρκόπουλο, Κορωπί, Λαγονήσι, Πετρούπολη, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Κορυδαλλό, Πειραιά, Σαλαμίνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Φάρσαλα, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Ρόδο και Κιάτο Κορινθίας». Τα ψηφιακά ίχνη οδήγησαν την Αστυνομία στη Λιβαδειά, όπου έφθασαν και από κοινού με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας της περιοχής, αλλά και παρουσία δικαστικού λειτουργού, έβαλαν τέλος στη «μηχανή των ευκαιριών».

Κάρτα και κινητά τηλέφωνα

Σε έρευνες σε επαγγελματικό χώρο και οικία της 42χρονης, που κατηγορείται,  κατασχέθηκαν χρεωστική κάρτα τράπεζας και 2 συσκευασίες τηλεφωνικής σύνδεσης. Ήδη τα ευρήματα, χρεωστική κάρτα και κινητά τηλέφωνα, εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστούν καθώς είναι πολύ πιθανό από το περιεχόμενό τους να προκύψουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των εξαπατηθέντων. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε  στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις