Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άιντραχτ – ΠΑΟΚ: Το ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάει στους 16
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ: Το ματς που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάει στους 16

Άιντραχτ - ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος θέλει θετικό αποτέλεσμα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (30/11, 22:00 Cosmote Sport) ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί να παίξει εκτός έδρας στην Γερμανία στην Φρανκφούρτης στο γήπεδο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ για την 5η αγωνιστική του Conference League. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει περάσει στην επόμενη φάση όπου βρίσκεται στην 1η θέση με 10 βαθμούς, όμως απόψε που παίζει με την Άιντραχτ που βρίσκεται στην 2η θέση με 9 βαθμούς, θα παίξουν ένα εισιτήριο που θα τους στείλει απευθείας στους 16.

Τα δεδομένα του ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει σήμερα το θεωρητικό φαβορί του ομίλου του ως πρωτοπόρος, με μια διαφορά ενός βαθμού, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν κέρδιζε στην Τούμπα την Αμπερντίν αλλά δεν θα άλλαζε τα δεδομένα της σημερινής του αποστολής, και πηγαίνει όπως είπε χθες ο προπονητής του για τη νίκη που θα το εξασφαλίσει και μαθηματικά την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε και μια ατάκα που μάλλον είναι ενδεικτική και των προθέσεων του σε ότι αφορά στα πλάνα του για το σημερινό παιχνίδι .

“Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, ακόμα και να το παίξουμε την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Μετά το πρώτο ματς και την ήττα τους στην Τούμπα μας λαμβάνουν περισσότερο υπόψη, εμείς θέλουμε την πρόκριση και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Είναι σημαντικό και το πως θα αρχίσουμε το ματς, αλλά και το πως θα τελειώσουμε”, δείχνοντας ότι έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο του για κάθε πιθανή εξέλιξη του αγώνα.

Σημαντική η απουσία του Μπάμπα

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην Γερμανία για την αναμέτρηση με την χωρίς τον Ράχμαν Μπάμπα, αλλά με τον Μάρκος Αντόνιο να γράφει την πρώτη του παρουσία σε αποστολή του Δικεφάλου από την ημέρα που αποκτήθηκε. Η απουσία του Γκανέζου αμυντικού είναι, όπως και να το δει κανείς πολύ σημαντική κυρίως της επίδρασης που έχει ο Μπάμπα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και είναι γεγονός ότι ο Ρουμάνος τεχνικός «ψάχτηκε» πολύ για το πώς θα την καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα επιλέξει την πλέον ενδεδειγμένη λύση χρησιμοποιώντας στη θέση του, τον Ράφα Σοάρες.

Οι μεσοεπιθετικοί θα διαμορφώσουν τις ισορροπίες

Αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα δοκιμάσει να εκπλήξει κατά κάποιο τρόπο τον Ντίνο Τοπμέλερ θα το κάνει με τις επιλογές του στην τριάδα πίσω από τον φορ κρούσης που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Αλί Σαμάτα. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, Άντριγια Ζίβκοβιτς είναι αυτός που έχει δεδομένη μια φανέλα βασικού. Από εκεί πέρα είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μείνουν στον πάγκο και ο Κωνσταντέλιας, αλλά και ο Τάισον και να ξεκινήσουν στην θέση τους ο φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Τόμας Μουργκ και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ. Οι δυο τους μπορεί να αποτελέσουν τα κρυφά όπλα του Ραζβάν Λουτσέσκου που φαίνεται πως «επενδύει» πολύ στις στατικές φάσεις και τα εξαιρετικά χτυπήματα του Βούλγαρου. Άλλωστε όπως είπε ο 54χρονος τεχνικός δεν έχει σημασία μόνο πως ξεκινάς αλλά και πως τελειώνεις ένα παιχνίδι. Και οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί που διαθέτει μπορούν να διαμορφώσουν ισορροπίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις