Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασέλγεια σε ανήλικο – Ρόδος: Στο εδώλιο θα καθίσει ο 48χρονος κατηγορούμενος
ΕΛΛΑΔΑ

Ασέλγεια σε ανήλικο – Ρόδος: Στο εδώλιο θα καθίσει ο 48χρονος κατηγορούμενος

Ασέλγεια σε ανήλικο - Ρόδος: Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 2015 με τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, θα καθίσει την επόμενη εβδομάδα 48χρονος, κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου παιδιού ηλικίας 3,5 ετών, στη Ρόδο. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ροδιακής», η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 2015 με τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δια του δικηγόρου τους κ. Βασίλη Καβουριού και παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το δικαστικό συμβούλιο παρέπεμψε τον 48χρονο να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, όπου η παθούσα δεν είχε συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη με την επιβαρυντική περίσταση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 4 Δεκεμβρίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Το χρονικό της υπόθεσης στη Ρόδο

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα ο 48χρονος είναι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τα μέσα Ιουλίου της ίδιας χρονιάς. Όπως αναφέρεται και στο παραπεμπτικό βούλευμα, η γνωριμία της μητέρας με τον 48χρονο επαγγελματία οδηγό έγινε περίπου έναν χρόνο νωρίτερα (Νοέμβριο του 2014). Είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, ενώ είχε ξεκαθαριστεί εξ αρχής ότι η σχέση αυτή ήταν μόνο φιλική. Ο καταγγελλόμενος σύμφωνα με τη μήνυση και το βούλευμα έδειχνε στοργή και αγάπη στη μικρή, ενώ όποτε χρειαζόταν προσέφερε τη βοήθειά του στην οικογένεια. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετές φορές που η μητέρα δεν προλάβαινε παραλάμβανε ή μετέφερε το παιδί στον παιδικό σταθμό, το παραλάμβανε ο 48χρονος.

Ένα μήνα πριν την καταγγελία, η μητέρα αναφέρει πως άρχισε να αντιλαμβάνεται περίεργη συμπεριφορά της ανήλικης κόρης της η οποία τότε ήταν μόλις 3,5 ετών. Το παιδί, σύμφωνα με τη μητέρα, δεν ήθελε και αντιδρούσε στο να πηγαίνει σχολείο, ενώ ένα βράδυ της είπε ότι ο κατηγορούμενος την είχε χαϊδέψει στα γεννητικά της όργανα. Ακολούθησε ενημέρωση των εκπαιδευτικών στο σχολείο του παιδιού αλλά και εξέταση του παιδιού από γιατρούς και άλλους ειδικούς του Νοσοκομείου της Ρόδου και φυσικά η υποβολή μήνυσης με την οποία και ζητούνταν από τους δύο γονιούς η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του καταγγέλλοντος.

Σημειώνεται πως ο 48χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, κάτι που ισχυρίστηκε και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου στις 31 Οκτωβρίου 2017 οπότε και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης του συναναστροφής με ανηλίκους εντός κλειστών ιδιωτικών χώρων, χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία τρίτων προσώπων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις