Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ορέστης Τζιόβας – σεξουαλικότητα: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».
LIFESTYLE

Ορέστης Τζιόβας – σεξουαλικότητα: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

Ορέστης Τζιόβας - σεξουαλικότητα: «Με πήραν τηλέφωνο με πολλή κατανόηση, τους εξήγησα και κατάλαβαν» συνέχισε, αναφερόμενος στη δημόσια αποκάλυψη που έκανε το 2022, ότι έχει κάνει σεξ με άνδρες φίλους του

Στο θέμα της σεξουαλικότητάς του επανήλθε ο Ορέστης Τζιόβας, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε και προβλήθηκε τηλεοπτικά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.  Για τα μηνύματα που έλαβε, μετά από τη δημόσια αποκάλυψη ότι έχει βρεθεί ερωτικά και με άντρες και με γυναίκες, ο ίδιος απάντησε στη ρεπόρτερ του «Fay’s Time» πως: «Ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας στη σημερινή κοινωνία, αντίστοιχα μηνύματα έλαβα. Πάλεψα και το δούλεψα να αποκτήσω τη δύναμη απέναντι στους ανθρώπους που με αγαπάνε να σέβονται τις επιλογές μου. Το δούλεψα με κόπο και ρήξεις. Με τους γονείς μου είχαμε πολλές ρήξεις, υπήρξα πολύς σκληρός απέναντί τους» και αποκάλυψε ότι: «Πρώτη φορά άκουσαν στην τηλεόραση για τη σεξουαλικότητά μου. Με πήραν τηλέφωνο με πολλή κατανόηση, τους εξήγησα και το κατάλαβαν».

Για τον γάμο του παραδέχτηκε ότι: «Παντρεύτηκα λόγω ενθουσιασμού και ρομαντισμού! Έχω φλερτάρει και μέσω social media πολύ». Τέλος, για το MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ο Ορέστης Τζιόβας είπε: «Οι άνθρωποι είναι πιο μαζεμένοι και δεν βλέπω περιπτώσεις σαν αυτές που υπήρχαν και ήρθαν στο προσκήνιο. Η κινητήριος δύναμη είναι ο φόβος και μετά γίνεται κανονικότητα! Δεν έχω σχέσεις με Φιλιππίδη και Λιγνάδη. Δεν νομίζω ότι ο χώρος τους θέλει πίσω! Δεν θα συνεργαζόμουν μαζί τους. Είναι άνθρωποι που δεν θέλαμε να συνεργαστούμε εκ των πραγμάτων αλλά είχαν εξουσία στα χέρια τους και αναγκάζονταν να συνεργάζονται κάποιοι άνθρωποι μαζί τους».

«Έχω κάνει σεξ με άνδρες, αλλά μόνο με φίλους μου» είχε πει

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Ορέστης Τζιόβας παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus, όπου δήλωσε «σύμμαχος και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας». Ο ηθοποιός μίλησε για τη σεξουαλικότητά του, αλλά και την ομοφοβική ελληνική κοινωνία. Όπως εξήγησε, άρχισε να αντιλαμβάνεται τη σεξουαλικότητά του από πολύ μικρός «κάπου μεταξύ 8 – 10 ετών». Παράλληλα τόνισε πως δεν τον προβλημάτισε κάτι, λέγοντας: «Είχα, βέβαια, αυτές τις επαφές με τα άλλα αγόρια, που οι περισσότεροι έχουμε μεγαλώνοντας – κοινούς αυνανισμούς και τέτοια –, αλλά τότε δεν είχα νιώσει κάποια έλξη προς το ανδρικό φύλο. Νομίζω πως αυτό προέκυψε λίγο πιο μετά σαν έρευνα, εκεί στα 22».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μιλώντας για τις ερωτικές του επαφές ο Ορέστης Τζιόβας αποκάλυψε: «Είχα πολλά άτομα στην παρέα μου που είναι γκέι. Στο λέω γιατί σεξ με άνδρες έχω κάνει μόνο με άτομα που ήταν φίλοι μου και όχι με αγνώστους. Καλοί φίλοι, με τους οποίους αισθανόμουν μια ασφάλεια. Ακόμα και τώρα δεν μπορώ να φλερτάρω με ένα αγόρι. Δεν βλέπω, δηλαδή, ένα αγόρι σε ένα μπαρ και θέλω να το φλερτάρω. Ήταν κάτι κυρίως σεξουαλικό, το οποίο ήθελα και να το ερευνήσω για να μην υπάρχει καμία σκιά. Γενικώς, δεν θέλω να υπάρχουν σκιερά πράγματα στο μυαλό μου και στη ζωή μου. Προτιμώ να τα έχω εξερευνήσει». Σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται σε σχέση με τη σεξουαλική του ταυτότητα, απάντησε: «Είμαι straight με κάποιες bisexual ανησυχίες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις