Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Μεγάλο παιχνίδι στον 8ο όμιλο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Champions League: Μεγάλο παιχνίδι στον 8ο όμιλο

Champions League: Μπαρτσελόνα και Πόρτο απόψε , για τον 8ο όμιλο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management 

Απόψε (28/11, Cosmote Sport) στον τελευταίο (8ο) όμιλο του Champions League δεν υπάρχει καμία ομάδα που έχει πάρει την πρόκριση, όποτε τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και τα βλέμματα στρέφονται στην Βαρκελώνη.

Μπαρτσελόνα – Πόρτο (22:00, Cosmote Sport7)

Η Μπάρτσα υποδέχεται την Πόρτο στο Ολίμπικο της Βαρκελώνης για την 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια μέτρια εμφάνιση, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο εκτός έδρας. Η ομάδα του Τσάβι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο στα τελευταία της παιχνίδια, ενώ στο τελευταίο της παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε από τη Σαχτάρ με 1-0 στο Αμβούργο. Βρίσκεται στην κορυφή του γκρουπ μαζί με την Πόρτο, η οποία εάν κερδίσει, θα εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16».

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι στο Κύπελλο Πορτογαλίας διέλυσαν με 4-0 την αδύναμη Μονταλέγκρε εντός έδρας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού. Δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης, μπήκε με «πατημένο το γκάζι» στον αγωνιστικό χώρο, «καθαρίζοντας» τη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες. Στο προηγούμενο παιχνίδι που είχαν παίξει οι 2 ομάδες στην Πορτογαλία, η Μπάρτσα είχε νικήσει με σκορ 1-0 με δυσκολία μεν, όμως τα κατάφερε.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Αντβέρπ (19:45, Cosmote Sport3)

Οι δύο ομάδες θα παίξουν σε μια ουδέτερη έδρα στο Βόλκσπαρκστάντιον στην Γερμανία λόγω του πολέμου που γίνεται στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, οι Σαχτάρ, έχοντας το μυαλό της στο μεγάλο ματς με την Άντβερπ, δεν μπόρεσε να προσπεράσει το εμπόδιο της Πολίσια στο πρωτάθλημα, μένοντας στο 0-0 εντός έδρας. Αγωνίστηκε με βασικούς βέβαια, ωστόσο η κλειστή άμυνα της αντιπάλου δεν της επέτρεψε να φτάσει σε αρκετές καλές στιγμές. Όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε το τρίποντο με 1-0 κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Μπαρτσελόνα. Ήταν καλά διαβασμένη και στημένη. Παίζοντας σκληρή άμυνα, περιόρισε για τα καλά τα ατού της αντίπαλης επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι, βρίσκονται στην τελευταία θέση έχοντας 0 βαθμούς. Απόψε θα προσπαθήσουν να πάρουν την νίκη για να μείνουν στην 3η θέση. Ο προηγούμενος αγώνας δεν ήταν και ο καλύτερος, με μια νέα γκέλα στο πρωτάθλημα, την Παρασκευή που αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σεντ Τρούιντεν. Βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Στέουκερς στο 42’ όμως ισοφάρισε με τον Ετζούκε στο 81’. Το 1-1 χαρακτηρίστηκε δίκαιο αποτέλεσμα και την κράτησε στο “-11” από την κορυφή. Ο πρώτος αγώνας που είχε γίνει στο Βέλγιο, νικητής είχε βγει η Σαχτάρ με σκορ 3-2.

μ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις