Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Champions League: Δύο ομάδες έχουν πάει στους 16 στον 7ο όμιλο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League: Δύο ομάδες έχουν πάει στους 16 στον 7ο όμιλο

Champions League: Ποια ομάδα θα τερματίσει στην 3η θέση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα (28/11, Cosmote Sport) θα παιχτεί η 5η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League, όπου είναι ο δεύτερος όμιλος που έχει κλειδώσει και τις 2 ομάδες (Μάντσεστερ Σίτι και Λειψία) για την φάση των 16, ενώ οι άλλες δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στην 3η θέση για να πάει μια από τις δύο στο Europa League.

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (22:00, Cosmote Sport5)

Απόψε η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί την Λειψία για την 5η αγωνιστική στο Στάδιο Ετιχάντ. Οι δυο ομάδες έχουν σφραγίσει την πρόκριση για τους 16. Αναλυτικά όπως φαίνεται και η πάνω βαθμολογία, η Σίτι έχει την πρωτιά στον όμιλο με 12 βαθμούς έχοντας 4/4 και θέλει απόψε στην έδρα της να κάνει το 5/5, πάνω από την Λειψία όπου έχε 9 βαθμούς και έχει 3/4. Οι γηπεδούχοι έρχονται με 2 ισοπαλίες σε ντέρμπι που έπαιξε, το ένα με την Λίβερπουλ με 1-1 αλλά και με την Τσέλσι με σκορ 4-4. Να σημειωθεί ότι, υπήρχε και η διακοπή με τις εθνικές ομάδες. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, έρχονται με μια ήττα από την Βόλφσμπουργκ με σκορ 2-1.

Η Σίτι έχει ακόμη την ίδια απώλεια με τον De Bruyne (Τραυματισμός στο μηρό), ενώ αμφίβολο είναι για τους Grealish (Ασθένεια), Kovacic (Τραυματισμός στο μηρό) και Nunes (Μυικός τραυματισμός). Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έχουν τους Bitshiabu (Τραυματισμός στο γόνατο), Olmo (Τραυματισμός στον ώμο), Orban (Τραυματισμός στο γόνατο) και τον Werner (Τραυματισμός στην βουβωνική χώρα)Στο προηγούμενο παιχνίδι όπου έπαιξαν στην Γερμανία οι 2 ομάδες, το αποτέλεσμα είχε βγει 1-3 υπέρ της Σίτι.

Γιουνγκ Μπόις – Ερυθρός Αστέρας (22:00, Cosmote Sport)

Η Γιανγκ Μποίς υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στην Βέρνη στο Στάντιον Βάνκντορφ. Οι 2 ομάδες έχουν από έναν βαθμό και απόψε θα παίξουν για την 3η θέση που τους στέλνει στο Europa League. Η ελβετική ομάδα στο στο τελευταίο της παιχνίδι έχει μια ήττα εκτός έδρας από το Ζυρίχη με σκορ 3-1, έχει 4 απώλειές τους Deme (Μυικός τραυματισμός), Imeri (Τραυματισμός στο γόνατο), Itten (Χτύπημα) και Lauper (Κόκκινη κάρτα).

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, έρχονται από μια νίκη στο πρωτάθλημα με νίκη της Βοϊβοντίνα εκτός έδρας με σκορ 1-2, καθώς έχει μια απώλεια τον Falco (Τραυματισμό), ενώ είναι αμφίβολοι οι Olayinka (Τραυματισμός) και Rodic (Τραυματισμός). Στο προηγούμενο παιχνίδι όπου οι 2 ομάδες έπαιξαν στην Σερβία, το σκορ είχε βγει ισόπαλο 2-2.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις