Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκουλήκια σε σχολικό γεύμα: Τι καταγγέλλει μητέρα 6χρονου μαθητή
ΕΛΛΑΔΑ

Σκουλήκια σε σχολικό γεύμα: Τι καταγγέλλει μητέρα 6χρονου μαθητή

Σκουλήκια σε σχολικό γεύμα: Μητέρα 6χρονου μαθητή σε δημοτικό σχολείο της Γλυκής Θεσπρωτίας καταγγέλλει την ύπαρξη σκουληκιών σε σχολικό γεύμα

Η μητέρα ενός 6χρονου μαθητή του δημοτικού Σχολείου Γλυκής, στη Θεσπρωτία καταγγέλλει την ύπαρξη σκουληκιών σε σχολικό γεύμα. Τα σκουλήκια εντοπίστηκαν σε παρασκευασμένο φαγητό που διανεμήθηκε στους μαθητές την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου και επρόκειτο για πένες ολικής με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών. Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή, οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και της δημοτικής αρχής. Η μητέρα, που δημοσιοποίησε το γεγονός μέσω της τοπικής ιστοσελίδας paramythia-online.gr, προτίθεται να υποβάλει καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε δηλώσεις του o Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πρωτάκουστο και εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, καλώντας σε αυστηρούς ελέγχους για να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων περιστατικών. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζητά αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και από την επιτροπή παιδείας του Δήμου Σουλίου. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” υπόκειται σε συντονισμό και εποπτεία από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
Εξωτερική εικόνα από αρχείο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις