Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το φοβερό γκολ του Γκαρνάτσο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το φοβερό γκολ του Γκαρνάτσο

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το φοβερό γκολ του Γκαρνάτσο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η Έβερτον υποδέχτηκε χθες (26/11) την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 13η αγωνιστική της Premier League. Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ δεν ήταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας, όμως ο βοηθός του Μίτσελ φαν ντε Χάαχ, καθάρισε την Έβερτον στην έδρα της με σκορ 0-3.

Ο αγώνας

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης του Γκαρνάτσο μόλις στο 3ο λεπτό, με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι και πανηγυρίζοντας με στυλ Κριστιάνο Ρονάλντο (το γκολ-καρμπόν με το ιστορικό γκολ του Ρούνεϊ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ την περασμένη δεκαετία) και μέχρι το 20λεπτο είχε τον έλεγχο, όμως η συνέχεια βρήκε την Έβερτον να παίρνει τα ηνία και να πιέζει για την ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Κάλβερτ-Λιούιν, Μακνίλ και Ντουκουρέ όμως δεν βρήκαν την ισοφάριση, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει τους γηπεδούχους να μετρούν 10 τελικές (4 εντός εστίας) αλλά την Γιουνάιτεντ να έχει πάρει το μάξιμουμ από τις 2 τελικές της στο αντίστοιχο διάστημα.

Στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον μπήκε με επιθετική διάθεση ώστε να επαναφέρει το ματς σε ισορροπία, όμως μέσα σε λίγα λεπτά γκρεμίστηκε κάθε ελπίδα της. Ο Γιανγκ βρήκε με το πόδι τον Μαρσιάλ εντός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα αφού είχε πάει στο μόνιτορ για να δει τη φάση, με τον Ράσφορντ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-0 στο 56ο λεπτό με το δεύτερο φετινό του γκολ. Αυτό ουσιαστικά καθόρισε και την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ντάις να χάνουν σιγά-σιγά δυνάμεις και αυτοπεποίθηση και εκείνους του Τεν Χαχ να διαχειρίζονται σχετικά εύκολα το αβαντάζ τους, για να κάνουν μάλιστα και το 3-0 στο 75ο λεπτό με το πρώτο φετινό γκολ του Μαρσιάλ και να εδραιώνονται στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία με την νίκη της Άρσεναλ, την ισοπαλία της Σίτι και την νίκη της Άστον Βίλα, διαμορφώνεται ως εξής:

Απόψε 27/11:

Φούλαμ – Γουλβς (22:00)

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Τότεναμ – Άστον Βίλα (1-2)

Τα προχθεσινά παιχνίδια (25/11):

Μπρέντιφορντ – Άρσεναλ (0-1)

Λούτον – Κρίσταλ Πάλας (2-1)

Μπέρλιν – Γουέστ Χαμ (1-2)

Νιουκάστλ – Τσέλσι (4-1)

Νόντιγκχαμ Φόρεστ – Μπράιτον (2-3)

Σέφιλντ – Μπόρνμουθ (1-3)

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (1-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις