Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλοίο Λέσβος: «Είχαμε εισροή υδάτων από το Σάββατο, είδα άλλους 5 στη θάλασσα»
ΕΛΛΑΔΑ

Πλοίο Λέσβος: «Είχαμε εισροή υδάτων από το Σάββατο, είδα άλλους 5 στη θάλασσα»

Πλοίο Λέσβος: Ο Αιγύπτιος υποστήριξε ακόμη ότι είδε πέντε άτομα να βουτάνε στη θάλασσα

Μέλος πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε το πρωί στη Λέσβο κατέθεσε πως από το βράδυ του Σαββάτου (25/11) υπήρχε εισροή υδάτων στο πλοίο, ενώ υποστήριξε ότι είδε πέντε τουλάχιστον συναδέλφους του να βουτάνε στη θάλασσα.Πρόκειται για τον ναυτικό με καταγωγή από την Αίγυπτο που διασώθηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας οταν εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα στη θάλασσα να κρατά ένα βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ένας ναυτικός είχε βρεθεί νεκρός στη θαλάσσια περιοχή που σημειώθηκε η βύθιση του πλοίου, ενώ 12 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τι υποστήριξε ο Αιγύπτιος διασωθείς

Ο Αιγύπτιος διασωθείς, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υποστήριξε ότι το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά, ενω φέρεται να είπε ότι επιχειρούσαν να τα αντλήσουν, καθώς αυτή η οδηγία τους δόθηκε. Σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία των ισχυρισμών του διασωθέντα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «είναι βοηθός μηχανικού. Θεωρείται αξιόπιστο άτομο και έχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε εκείνες τις ώρες».

Ο Αιγύπτιος υποστήριξε ακόμη ότι είδε πέντε άτομα να βουτάνε στη θάλασσα, τα οποία έκτοτε δεν ξαναείδε. Αναμένεται πάντως ο Αιγύπτιος να κάνει την αναγνώριση της σορού που βρέθηκε νωρίτερα και εκτιμάται ότι ανήκει σε έναν εκ του πληρώματος του πλοίου. Σε ό,τι αφορά στα αίτια βύθισης του πλοίου το Λιμενικό εκτιμά ότι κόπηκε στη μέση.

Όλα άρχισαν στις 7 το πρωί όταν ο καπετάνιος ανέφερε μηχανική βλάβη στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τον πλωτάρχη Νικόλαο Αλεξίου, εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο με τους αλλοδαπούς ναυτικούς επικρατούσαν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ με ύψος κύματος 4,5 μέτρα. Μετά από περίπου 1 – 1,5 ώρα ο καπετάνιος δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κάποια κλίση και τότε εξέπεμψαν το mayday.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις