Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λέσβος, πλοίο βυθίστηκε: Καλά στην υγεία του ο ναυτικός – Αγωνία για τα άλλα 13 μέλη του πληρώματος
ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος, πλοίο βυθίστηκε: Καλά στην υγεία του ο ναυτικός – Αγωνία για τα άλλα 13 μέλη του πληρώματος

Λέσβος, πλοίο βυθίστηκε: Δείτε βίντεο από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος ναυτικός μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γ.Ν. Λέσβου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί της Κυριακής μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 13 ναυτικών, ανοιχτά της Λέσβου μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία των νήσων Κομόρες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το συμβάν έλαβε χώρα στην θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ταβάρι. Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλλεξε σώο έναν αγνοούμενο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο ναυτικός βρέθηκε πάνω σε ένα βαρέλι και διεσώθη. Όπως είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου στον Alpha, τον διέσωσε το ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες και τον μετέφερε στην Μυτιλήνη.

«Ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Επέβαιναν 14, αγνοούνται οι 13

Στο πλοίο επέβαιναν 14 ναυτικοί. Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας.

Το φορτηγό πλοίο είχε δηλώσει μηχανική βλάβη

To «RAPTOR» μετέφερε αλάτι από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δήλωσε μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί. Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

«Μάχη» με τους ανέμους

Στο σημείο πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 έως 10 μποφόρ, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο σημείο βρίσκονται 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Την ίδια ώρα, στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις