Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στο πανελλήνιο: Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στο πανελλήνιο: Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Κατείχε αρχείο με βρέφη και παιδιά

Είναι από τις αποκαλύψεις της Αστυνομίας, που, πράγματι, δεν τις χωρά νους ανθρώπου κι ας έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και καταχρηστικά η φράση. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησαν στη σύλληψη 25χρονου σε περιοχή της Βοιωτίας με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Κατείχε», πληροφορεί η Δίωξη, προκαλώντας σοκ, «πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, προσχολικής έως εφηβικής ηλικίας»!!! Είναι, σαφώς, αυτή η πρακτική, που ακολουθούν τα, εθισμένα στο σκοτάδι της πορνογραφίας άτομα, με θύματα παιδιά, ανά τον κόσμο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα διαιωνίζεται το διαρκές έγκλημα υπανθρώπων, οι οποίοι προχωρούν σε απαγωγές παιδιών σε χώρες με ανυπέρβλητα προβλήματα και δια της βίας τα βιντεοσκοπούν, πουλώντας το υλικό της κτηνωδίας σε ενδιαφερόμενους… Για το σοβαρό ζήτημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι «προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων αλλοδαπών Αρχών, από τη διερεύνηση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ιστότοπο-εφαρμογή και κατέχει πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, πρόσφορο προς διαμοιρασμό».

Μετά από όλα αυτά, τα στοιχεία, που συλλέχθηκαν, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψαν τα στοιχεία, καθώς και ο τόπος κατοικίας του κατηγορούμενου.

Σκληροί δίσκοι, κινητά, USB

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, 2 κινητά, φορητή κάρτα αποθήκευσης και USB. Σε εκείνη την στιγμή της επιχείρησης διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης για τι υλικό επρόκειτο πραγματικά. Επισημαίνουν οι ίδιοι: «Μάλιστα, από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, προσχολικής έως και εφηβικής ηλικίας, λόγος για τον οποίο ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου». Παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση.

Η δεύτερη υπόθεση

Δυστυχώς, είναι ο δεύτερος νέος άνθρωπος, ο οποίος κατηγορείται για παρόμοιο βαρύ αδίκημα. Στις 7 Οκτωβρίου, οι ίδιοι αστυνομικοί της Δίωξης, προχωρούσαν στη σύλληψη ενός 22χρονου, στο κινητό του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, στο οποίο εντοπίστηκε υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, που περιήλθαν στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι χρήστης του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους και εφαρμογές, μεταφόρτωσε και αποθήκευσε πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Και κατέληγαν οι αστυνομικοί: «Από τις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο στο οποίο εντοπίστηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις