Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Ισοπαλία στο ντέρμπι των πρωτοπόρων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Ισοπαλία στο ντέρμπι των πρωτοπόρων

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Κρατήθηκαν στη κορυφή οι "πολίτες"

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα (25/11) η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε, στο Στάδιο Ετιχάντ του Μάντσεστερ, τη Λίβερπουλ για την 13η αγωνιστική της Premier League. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες όπως και πριν από έναν χρόνο όταν στις 10/04/2022 με το σκορ στο 2-2. Σήμερα, οι πολίτες δεν κατάφεραν να κρατήσουν το 1-0 από το 27ο λεπτό και με τις αλλαγές που έκανε ο Κλοπ κατάφερε να βρει δίχτυα. 

Το παιχνίδι  

Οι πολίτες άνοιξαν το  σκορ αρκετά νωρίς μόλις στο 27ο λεπτό με ασίστ του Ake, ο Haaland σκοράρει. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 5 ευκαιρίες για γκολ για την Σίτι η οποία είχε και την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος και 4 για την Λίβερπουλ. Στο πρώτο μέρος είχαν και οι δύο ομάδες 7 φάουλ συνολικά. Η Λίβερπουλ είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Nunez στο 16ο λεπτό καθώς η κεφαλιά του προς την κορυφή της εστίας των πολιτών δε κατέληξε σε γκολ.

Με τις δύο αλλαγές ο προπονητής των reds Κλοπ  στο 55ο λεπτό  (Dias και Gravenberch) προσπάθησε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Στο 65ο η Μάντσεστερ κερδίζει πέναλτι όμως ο διαιτητής ανακάλεσε την απόφασή του (λόγω VAR),  ενώ στο 73ο λεπτό έκανε και τη τρίτη αλλαγή καθώς πέρασε τον Gakpo στον αγωνιστικό χώρο σχεδιάζοντας πιο επιθετικό πλάνο. Το γκολ η Λίβερπουλ το βρήκε με τον Alexander-Arnold στο 80ο λεπτό με την ασίστ του Salah πάτησε τη μπάλα για τον Alexander-Arnold, στο όριο της περιοχής και αυτός νίκησε τον τερματοφύλακα με ένα έξοχο σουτ στην κάτω αριστερή γωνία. Στο 880 λεπτό η Σίτι βρίσκει δίχτυα με τον Akanji, όμως το γκολ ακυρώθηκε γιατί είχε προηγηθεί φάουλ.

Η βαθμολογία

Η βαθμολογία στις πέντε πρώτες θέσεις έχει ως εξής:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις