Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αργεντινή Κ17: Ποιος είναι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή Κ17: Ποιος είναι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι

Αργεντινή Κ17: Είναι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι ο νέος Μέσι;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ17 προκρίθηκε η Αργεντινή η οποία συνέτριψε 3-0 τη Βραζιλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πιτσιρικά Κλαούντιο Ετσεβέρι.

Ποιος είναι ο Κλαούντιο Ετσεβέρι;

Γεννήθηκε στην Resistencia της επαρχίας Chaco και ξεκίνησε την καριέρα του με την Deportivo Luján. Την επόμενη χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με τη River Plate. Η προσοχή της διεθνούς αγοράς ποδοσφαίρου στράφηκε σ’ αυτόν όταν σ’ ένα παιδικό τουρνουά στη Βενετία της Ιταλίας με τη Ρίβερ κατάφερε να σημειώσει 9 γκολ σε έξι αγώνες, όμως η ομάδα του τερμάτισες στη τρίτη θέση.  Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε χαρούμενοι τερματίζοντας τρίτοι, θέλαμε να γίνουμε πρωταθλητές».

Τον Οκτώβριο του 2022, σκόραρε στο ντεμπούτο του για την εφεδρική ομάδα της Ρίβερ εναντίον του Patronato . Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρίβερ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Στις 11 Οκτωβρίου 2023, ονομάστηκε από την αγγλική εφημερίδα The Guardian ως ένας από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, που γεννήθηκαν το 2006.

Το παιχνίδι με την Βραζιλία

Το νέο μεγάλο αστέρι της Αργεντινής πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του και σφράγισε έτσι την πρώτη νίκη της Αργεντινής κόντρα στη Βραζιλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17! Το ματς ήταν μια μονομαχία του Ετσεβέρι με τον Εστεβάο, των δύο μεγάλων ταλέντων που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Ο σούπερ σταρ των Βραζιλιάνων είχε και εκείνος μια καλή στιγμή στο ματς για να ανοίξει το σκορ, όμως ο “Ντιαμπλίτο” ήταν εκείνος που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ. Στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ με σουτ που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στο 58ο έκανε τρομερό σλάλομ ανάμεσα στους αμυντικούς της Βραζιλίας, ενώ στο 71ο βγήκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον πέρασε και ολοκλήρωσε έτσι το χατ τρικ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις