Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γυναίκα πιλότος F16 Πολεμική Αεροπορία: Η εξομολόγηση της Νίκης Γκαραβέλα
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναίκα πιλότος F16 Πολεμική Αεροπορία: Η εξομολόγηση της Νίκης Γκαραβέλα

Γυναίκα πιλότος F16 Πολεμική Αεροπορία: Οι ταινίες με τον Τομ Κρουζ, η χαρά της απογείωσης και η ασφάλεια της προσγείωσης

Για την εμπειρία της στο πιλοτήριο των F-16 μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη η Νίκη Γκαραβέλα, η μια από τις δύο γυναίκες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας στον συγκεκριμένο τύπο μαχητικού. Η 25χρονη πιλότος τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου τον περασμένο Δεκέμβριο, εκεί πέρασε την αρχική εκπαίδευση με F-16 μέχρι τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο είναι στην 334 μοίρα. Η ίδια χαρακτηριζει «κάτι μοναδικό» τις πτήσεις με F-16 εξομολογούμενη ότι «το ήθελα από μικρή ηλικία, έβλεπα τους πιλότους και τους καμάρωνα». Όπως λέει έβλεπε και τον Τομ Κρουζ και «ήθελα να γίνω πιλότος σε μαχητικό αεροσκάφος».

Όπως αποκαλύπτει εκτός από την ίδια υπάρχει άλλη μια γυναίκα πιλότος F-16 στην Ελλάδα, στη Λάρισα «και μια που εκπαιδεύεται στον ΣΜΕΤ για να γίνουμε τρεις». Στην ερώτηση αν έχει παρατηρήσει κάποια αρνητική συμπεριφορά από τους άνδρες συναδέλφους της η Νίκη Γκαραβέλα απαντά αρνητικά αν και, όπως συμπληρώνει «παλιά υπήρχε μια καχυποψία αλλά τωρα υπάρχει ισότητα και έχω γίνει αποδεκτή».

Για την ίδια είναι μεγάλη η χαρά της απογείωσης «αλλά όταν προσγειώνομαι είναι η σιγουριά ότι έχω πιάσει έδαφος και έχει τελειώσει μια πτήση που έχουμε απολαύσει». Η πρώτη όμορφη πτήση που θα της μείνει «αξέχαστη» ήταν στις 16 Μαίου 2017 ενώ στην ερώτηση αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις πτήσεις μέρα και νύχτα απαντά: Τη νύχτα είναι κάτι διαφορετικό, γίνεσαι ένα με το άπειρο και δεν έχεις την αίσθηση του βάθους. Είναι τελείως διαφορετική με την ημέρα που υπάρχουν βουνά και σπίτια. Αυτή είναι είναι η ομορφιά της νύχτας».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις