Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φονικό Μυλοπόταμος – δράστης: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο 45χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό Μυλοπόταμος – δράστης: Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο 45χρονος

Φονικό Μυλοπόταμος - δράστης: Ένοχο για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, χωρίς να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του βρασμού, έκρινε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο τον 45χρονο δράστη

Ένοχο για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται, χωρίς να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του βρασμού, έκρινε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο τον 45χρονο κατηγορούμενο για το φονικό στο Αργουλιό Μυλοποτάμου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Neakriti.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης, ζήτησαν να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος καθώς και ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος. Επί των προτάσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι ως προς τον σύννομο βίο ο κατηγορούμενος και οπλοφορούσε και ότι η όλη συμπεριφορά του δεν εντάσσεται στην έννοια του σύννομου βίου.

Ως προς την ανάρμοστο συμπεριφορά του θύματος, ο εισαγγελέας είπε ότι η συμπεριφορά του υπάγεται σε αυτό που λέμε για ασήμαντη αφορμή και πρότεινε να απορριφθεί. Νωρίτερα, ο 45χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα αλλά να το εκφοβίσει λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του και των ύβρεων που εξαπέλυε σε βάρος της οικογένειάς του. Ο εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό του βρασμού και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε δόλος.

Η υπόθεση που είχε ταράξει την τοπική κοινωνία της Κρήτης

Το φονικό στο Αργουλιό πέρυσι, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ήταν μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την Κρήτη. Το θύμα, ο 22χρονος Κώστας, ο οποίος είχε γίνει πατέρας ένα μόλις μήνα νωρίτερα, έπεφτε νεκρός μπροστά στα μάτια μελών της οικογένειας του, από τα πυρά του συγχωριανού του. Οι  δύο οικογένειες θύματος και δράστη, όπως έλεγαν οι συγχωριανοί τους, είχαν μεταξύ τους προστριβές και ήταν δύσκολο να συνυπάρξουν στον ίδιο τόπο, πόσο μάλλον σε ένα τόσο μικρό χωριό όπου αναπόφευκτα τα βήματα του ενός έπεφταν πάνω στου άλλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις