Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σακίρα φοροδιαφυγή: Στο σκαμνί η Λατίνα σταρ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σακίρα φοροδιαφυγή: Στο σκαμνί η Λατίνα σταρ

Σακίρα φοροδιαφυγή: Η Shakira ​​​​​​​ισχυρίζεται ότι οι αρχές έχουν εξαπολύσει εκστρατεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη Λατίνα ποπ σταρ, Shakira αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για κατηγορίες φοροδιαφυγής στην Ισπανία. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, με πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων και Grammy, κατηγορείται ότι εξαπάτησε τις ισπανικές φορολογικές αρχές για 14,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Shakira, 46 ετών, διαμένει στο Μαϊάμι με τα δύο παιδιά της και βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με την ποινή φυλάκισης αλλά και με ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ, αν κριθεί ένοχη από την ισπανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες στην Ισπανία μεταξύ 2012 και 2014, γεγονός που, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, θα την καθιστούσε υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα, έναν ισχυρισμό που η ίδια αρνείται σθεναρά.

Οι κατηγορίες έχουν οδηγήσει σε μια αμφιλεγόμενη μάχη μεταξύ της καλλιτέχνιδας και των φορολογικών αρχών. Η Shakira ισχυρίζεται ότι οι αρχές έχουν εξαπολύσει εκστρατεία για να αμαυρώσουν την εικόνα της και να τη χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα υψηλού προφίλ για να εξαναγκάσουν άλλους φορολογούμενους να συμμορφωθούν. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η Shakira επεδίωξε εσκεμμένα να εξαπατήσει το Δημόσιο, αποκρύπτοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

Σε δήλωσή της πέρυσι, η Σακίρα κατήγγειλε τις κατηγορίες ως ψευδείς. «Πρώτα απ’ όλα, δεν πέρασα 183 ημέρες στην Ισπανία. Ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, έχω πληρώσει όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι χρωστούσα, ακόμη και πριν καταθέσουν την καταγγελία. Από σήμερα, δεν τους χρωστάω τίποτα», υποστήριξε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις