Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρέας Λοβέρδος: «Είμαι κεντρώος μεταρρυθμιστής πολιτικός, θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Είμαι κεντρώος μεταρρυθμιστής πολιτικός, θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου»

''Πολύ σωστά έπραξα που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ζει στον κόσμο του''

Το πρώτο βήμα για την ενασχόλησή του ξανά με τα κοινά κάνει σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αποχώρησε με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στην ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων με τίτλο «Εμπρός». ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε τις πολιτικές του θέσεις, αυτοπροσδιοριζόμενος ως πολιτικός του Κέντρου. «Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ , δεν έφυγα από την πολιτική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία πολιτικών φίλων και υποστηρικτών του ενώ συμπλήρωσε ότι με τη σημερινή του δημόσια τοποθέτηση διατυπώνει τις βασικές θέσεις για τις πολιτικές εξελίξεις χωρίς παρελθοντολογία αλλά για το μέλλον

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως κεντρώος-μεταρρυθμιστής πολιτικός. Από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Λοβέρδος και τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών – Με Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων («και πολύ αργήσαμε» σημείωσε) για να προσθέσει: «Είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι συμφέρον, είναι μεταρρυθμιστικό.). Μίλησε επίσης για το μεταναστευτικό και τάχθηκε υπέρ της ασφάλειας των πολιτών.

Λοβέρδος: Πολύ σωστά έπραξα που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ζει στον κόσμο του

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι έπραξα το σωστό, φεύγοντας τον Ιούλιο του 2023, από το κόμμα που ανήκα. Καμία θέση δεν είχα και ούτε καταδεχόμουν να έχω μέσα στο πολιτικό αντιπολιτευτικό κομφούζιο, που αρνείται να δει την πραγματικότητα και ζει στον δικό του κόσμο» δήλωσε χαρακτηριστικά για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ. Επεσήμανε ότι είναι πολιτικών των έργων καθώς και ότι «δεν δίστασε σε κρίσιμες στιγμές να πάρω αποφάσεις δύσκολες, αλλά αναγκαίες που αποδείχθηκαν σωτήριες. Με κόστος ναι. Αλλά για τις οποίες σήμερα είμαι υπερήφανος».

Λοβέρδος: Λέω όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ -Τι σχέση έχει με το Κέντρο;

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη συζήτηση για σύμπλευση των «προοδευτικών δυνάμεων» τασσόμενος κατηγορηματικά αντίθετος με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αρκετά με τις γενικότητες. Αρκετά με τις αοριστίες. Αρκετά με τα κρυμμένα λόγια. Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ΄όλα ποιες είναι αυτές οι «προοδευτικές» δυνάμεις. Με ονόματα να μιλήσουν για συνεργασίες. Γιατί προφανώς και δεν αναφέρονται στους νεφελίμ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται. Ή έστω σε κάποια από τα κομμάτια του. Αλλά ούτε αυτοί τολμούν να πούνε το όνομα και θέτουν μία ομπρέλα που τάχα υπάρχει. Εγώ τολμώ. Ως πολιτικός του Κέντρου προφανώς και λέω όχι σε συνεργασία με όσους αυτοαποκαλούνται προοδευτικοί, αλλά μας απέδειξαν πως είναι μαύρο σκοτάδι. Τι σχέση έχει το Κέντρο με όλα όσα ζήσαμε, αλλά και βλέπουμε σήμερα να συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε με έμφαση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας μια αναδρομή στην υπουργική του θητεία, είπε χαρακτηριστικά: «Έκανα ως υπουργός τα πάντα στον τομέα της μείωσης σπατάλης/διαφθοράς. Εκεί μετρήθηκα και νίκησα. Έδωσα πίσω στους πολίτες ετησίως δις ευρώ». «Και η πολιτική για μένα είναι, όπως προείπα, πρώτα απ’ όλα ιδέες και πολιτικές θέσεις…κι απ αυτές τις ιδέες δεν κάνω ούτε ένα βήμα πίσω καθώς ποτέ δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος μπροστά στο κοινό καλό», σημείωσε .

Κριτική σε όλη την αντιπολίτευση

‘Ασκησε έντονη κριτική σε όλη την αντιπολίτευση λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, μου ήταν πάντοτε όχι απλώς αδιανόητη, αλλά και τελικά απεχθής. Δεν μπορείς να βάζεις το κόμμα πάνω από τον πολίτη. Είναι μίζερο, είναι ανήθικο και σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης είναι και ανώφελο. Τα είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της νοοτροπίας. Τέσσερις φορές στήθηκαν κάλπες από τον Μάιο έως σήμερα και στις τέσσερις το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Ένα μεγάλο κυβερνητικό κόμμα και επτά μικρά. Μη κυβερνητικά. Εκεί οδήγησε η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση».

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η Χαμάς είναι τρομοκράτες αλλά « δεν είναι η Παλαιστίνη, αλλά και η Παλαιστίνη δεν είναι η Χαμάς», επικρίνοντας τις απόψεις που αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρατήρησε πως περισσεύει η υποκρισία και ο αντισημιτισμός που σηκώνει κεφάλι χωρίς να παραβλέπεται η απώλεια των αμάχων. «Όσοι βλέπουν την εξωτερική πολιτική ως ευκαιρία αντιπολίτευσης και καταλήγουν να τοποθετούνται άκριτα σε ζητήματα που απαιτούν υπευθυνότητα, λογική και ενίοτε τόλμη, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας», υποστήριξε.

Αιχμή κατά Δούκα για τις κάμερες

Με αφορμή το Μεταναστευτικό ο κ Λοβέρδος μίλησε για ισλαμική τρομοκρατία και τόνισε ότι η παράτυπη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του 21ου αιώνα και τάχθηκε υπέρ κάθε μέτρου για να υπάρξει δημόσια ασφάλεια αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Χάρη Δούκα και την άποψή του για τις κάμερες.

Λοβέρδος: Θα είμαι παρών στο χώρο του κέντρου

Για να καταλήξει: «Ο φόβος δεν αποτελεί πολιτική επιλογή.Ο πολιτικός δεν μπορεί να φοβάται. Σήμερα ήρθα εδώ απολύτως ελεύθερος, έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους που με βαραίνει απέναντι στην παντοτινή δέσμευσή μου με την πολιτική. Σας μίλησα για κάποια από αυτά που μας απασχολούν, με θάρρος και ειλικρίνεια….και σας δίνω λόγο τιμής: αυτές τις (ενδεικτικές) θέσεις θα τις υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις με πίστη και αφοσίωση. Θα είμαι παρών για να συνδράμω στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής. Θα είμαι παρών σε κάθε περίπτωση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις