Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρημούλκηση – βέλος: Το εντυπωσιακό βίντεο στο Tik Tok
ΕΛΛΑΔΑ

Ρημούλκηση – βέλος: Το εντυπωσιακό βίντεο στο Tik Tok

Ρυμούλκηση - βέλος: Το βίντεο αναρτήθηκε στο Tik Tok από τον καπετάνιο του ρυμουλκού

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει τη ρυμούλκηση του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» από τη Νέα Παραλία, στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα καταγραφούν οι ζημιές που υπέστη λόγω των θυελλωδών ανέμων ενώ θα γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν. Στη συνέχεια πρόκειται να ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο. Το νέο βίντεο είναι μέσα από το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z» που ρυμούλκησε το Βέλος, και το ανέβασε στο TikTok ο καπετάνιος του. Υπενθυμίζεται ότι το αγκυροβολημένο πλοίο υπέστη μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του από τις προσκρούσεις επάνω στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας εξαιτίας των κυμάτων, ενώ προκάλεσε μικροφθορές σε σημείο του ξύλινου ντεκ της Νέας Παραλίας.

https://www.tiktok.com/@captaindimitriss/video/7303184650615213344?embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_name&refer=embed&referer_url=www.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1437427%2Faditorpiliko-velos-deite-neo-video-apo-ti-rumoulkisi-tou-mesa-apo-to-dionysos-z%2F&referer_video_id=7303184650615213344

Η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού «Βέλος»

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (19/11) στη Θεσσαλονίκη η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού «Βέλος» που υπέστη ρήγμα στην πρήμνη από την θαλασσοταραχή. Το ιστορικό αντιτορπιλικό, ρυμουλκήθηκε στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια. Στο σημείο αυτό σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr θα γίνει η καταγραφή των ζημιιών, η πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο. Νωρίτερα την Κυριακή γερανός και δύτης βρίσκονταν στο σημείο όπου ήταν αγκυροβολημένο το αντιτορπιλικό, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, προκειμένου να τοποθετήσουν τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα στο ντεκ και στο πλοίο, οι οποίες είχαν απομακρυνθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με την βοήθεια του γερανού τοποθετήθηκε και σκάλα προκειμένου το πλήρωμα του πλοίου να μπορέσει να κατέβει από αυτό, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΡΤ, στην επιχείρηση ρυμούλκησης συνέδραμαν δύο ρυμουλκά σκάφη. Στην πρύμνη του αντιτορπιλικού, που είναι πλωτό μουσείο έχει σημειωθεί ρήγμα και σήμερα γίνονταν από το πρωί προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο, που αποτελεί ένα πλωτό μουσείο. Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z» σύμφωνα με το voria.gr προσπάθησε να πετύχει την ανύψωση του. Στην προσπάθεια συμμετείχε και ένας δύτης, ο οποίος τοποθέτησε τον γερανό στο πολεμικό πλοίο προκειμένου να γίνει η ανύψωση.

Το ρήγμα που δημιουργήθηκε από τις προσπάθειες του γερανού να ρυμουλκήσει το πλοίο

Ο γερανός επανατοποθέτησε τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ της παραλίας, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό. Παράλληλα, ο γερανός αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που εφθάρη και αποκολλήθηκε από το χτύπημα του Σαββάτου (19/11) επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα αλλά και στο ξύλινο ντεκ της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ρήγμα. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ρωγμή στην πρύμνη του Βέλους είχε προκληθεί και τον περασμένο Μάρτιο, και πάλι σε θαλασσοταραχή, ενώ είχαν προκληθεί και τότε ζημίες στο ξύλινο ντεκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις