Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αίγινα: Στον Πειραιά επέστρεψε το πλοίο που έδωσε «μάχη» με τα κύματα – Τι λέει η εταιρεία
ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Στον Πειραιά επέστρεψε το πλοίο που έδωσε «μάχη» με τα κύματα – Τι λέει η εταιρεία

Το θρίλερ με το «Αχαιός» λόγω θυελλωδών ανέμων-Διέκοψε την αποβίβαση στην Αίγινα και επέστρεψε Πειραιά

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό, σχετικά με τη «μάχη» με τα κύματα που έδωσε το πλοίο «Αχαιός» στην Αίγινα, λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Λ.Σ., τις πρωινές ώρες Σαββάτου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον πλοίαρχο του πλοίου «Αχαιός», το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 αυτοκίνητα, 6 φορτηγά, 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών.

Το «Αχαιός» επέστρεψε στον Πειραιά και αποβίβασε τους υπόλοιπους επιβάτες

Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συνέχιση αποβίβασης και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του. Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από επιθεωρητή τομέα ενδιαίτησης της Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η προσωρινή επισκευή και στεγανοποίηση του υαλοπίνακα στο χώρο ενδιαίτησης του πλοίου και επιτράπηκε η συνέχιση των πλόων του.

Τι υποστηρίζει η εταιρεία

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας (8 με 9 μποφόρ) αποδίδει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «Αχαιός» τη μη πρωινή αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι αλλά και τη θραύση υαλοπίνακα που σημειώθηκε στο σαλόνι του πλοίου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία» μέλος της saronic ferries από το συμβάν με τη θραύση του υαλοπίνακα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός επιβάτη ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης.

Επίσης προσθέτει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Αίγινας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν 8 με 9 μποφόρ ο πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια.

«Η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή»

Λόγω ωστόσο του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών που επικρατούσαν, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή και ως εκ τούτου,σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφασίστηκε το πλοίο να αποπλεύσει από τον λιμάνι και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά. Η εταιρεία αναφέρει ότι κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις