Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Kρήτη: Χειροπέδες σε επιχειρηματία στο Ηράκλειο για τοκογλυφία και εκβιασμούς
ΕΛΛΑΔΑ

Kρήτη: Χειροπέδες σε επιχειρηματία στο Ηράκλειο για τοκογλυφία και εκβιασμούς

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία θύματός του

Η έλλειψη ρευστού, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, έφερε έναν 53χρονο στην ανάγκη να ζητήσει δάνειο από έναν 40χρονο επιχειρηματία στις Μοίρες Ηρακλείου, αλλά στη συνέχεια, η δυσκολία της εξόφλησής του και οι απειλές του δανειστή, μετέτρεψαν σε κόλαση τη ζωή του.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι, μπροστά στις συνεχείς απειλές του επιχειρηματία για τη σωματική του αρτιμέλεια και την πρόσθεση «τόκου», για κάθε μέρα καθυστέρησης, πέρασε το κατώφλι της Αστυνομίας για να προχωρήσει στη σχετική καταγγελία. Από την πρώτη έρευνα των αστυνομικών, που πέρασαν χειροπέδες στον επιχειρηματία για τοκογλυφία και άλλες κατηγορίες, προέκυψε ότι ο 53χρονος, δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος, που είχε λάβει δάνειο με τοκοφλυφικούς όρους, από εκείνον. Οι περιπτώσεις άλλων πέντε ανθρώπων, στη Μεσσαρά, προστέθηκαν στη δικογραφία, καθώς φαίνεται να είχαν υποστεί τα ίδια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια, 57 και 55 ετών, από την Μεσσαρά, έναν 44χρονο από οικισμό του Δήμου Γόρτυνας και δύο υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 45 και 46 ετών.

Χειρόγραφες σημειώσεις

Χειρόγραφες σημειώσεις, που βρέθηκαν στην κατοχή του επιχειρηματία, είναι οδηγός τώρα για την κύρια ανάκριση, προκειμένου να φωτισθεί όλη η παράνομη τοκογλυφική δραστηριότητά του και να εντοπισθούν και άλλα τυχόν θύματα. Σε βάρος τους επιχειρηματία, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Νόμου περί ντόπινγκ. «Ειδικότερα, τονίζει η Αστυνομία σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, ο προαναφερόμενος ημεδαπός ,εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, με επικείμενο κίνδυνο σώματος του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή ανωτέρω δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας. Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ

· πιστολι

· 14 φυσίγγια

· 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλες)

· 3 τετράδια με σημειώσεις

· σφραγίδα

· κινητό τηλέφωνο».

Και καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ: «Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ανωτέρω υπηρεσίας, ο ημεδαπός, κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και 15-11-2023, προέβη σε 6 περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις τριάντα 30.000 χιλιάδες ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις