Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κούνημα ουράς γάτας: Τι προσπαθεί να σας πει
PLUS

Κούνημα ουράς γάτας: Τι προσπαθεί να σας πει

Κούνημα ουράς γάτας: Η ουρά είναι καλός δείκτης της διάθεσης του κατοικίδιου.

Μυστηριώδεις και γοητευτικές, οι γάτες είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ζώα σε όλο το ζωικό βασίλειο. Μπορούν να αγαπήσουν βαθιά τον άνθρωπό τους και αυτό το ξέρει ο καθένας, ο οποίος έχει ζήσει με κάποια γάτα μέσα στο σπίτι ή έχει βοηθήσει κάποια αδέσποτη γατούλα που του έδειξε την ευγνωμοσύνη της. Ωστόσο, ο χαρακτήρας τους έχει πολλές αποχρώσεις. Υπάρχουν γάτες πολύ εκδηλωτικές και χαδιάρες και άλλες περισσότερο ανεξάρτητες, ευέξαπτες ή απόμακρες. Ακόμα και η ίδια γάτα μέσα σε διάστημα λίγης ώρας μπορεί να αλλάξει πολλές συμπεριφορές και να βιώσει διαφόρων ειδών συναισθήματα μπερδεύοντας τους ανθρώπους της.

Παρόλο που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να τις καταλάβουμε απόλυτα και πάντα θα μας αφήνουν πολλά ερωτηματικά για το τι σκέφτονται κάθε φορά, οι γάτες έχουν ορισμένα σημάδια που φανερώνουν τα συναισθήματά τους. Η ουρά της γάτας σας μπορεί να σας λέει τι γίνεται μέσα στο μυαλό της. Η ουρά είναι καλός δείκτης της διάθεσης του κατοικίδιου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά της γάτας σας και θα αρχίσετε να αισθάνεστε την ιστορία που θέλει να σας πει η ουρά της.

Ψηλά

Όταν η γάτα σας κρατάει την ουρά της ψηλά καθώς κινείται στην περιοχή που θεωρεί περιοχή της, απλά εκφράζει εμπιστοσύνη και ευχαρίστηση. Αν η ουρά της είναι τεντωμένη ίσια πάνω, αυτό δηλώνει ευτυχία και φιλική διάθεση. Ακόμα, παρακολουθήστε την άκρη της ανυψωμένης ουράς. Μια μικρή σύσπαση μπορεί να σημαίνει μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη στιγμή.

Καμπυλωμένη σαν λατινικό ερωτηματικό

Μπορεί να σκεφτείτε να σταματήσετε λίγο τις καθημερινές σας δουλειές για να παίξετε με τη γάτα σας, αν προσέξετε την καμπύλη στην ουρά της. Αυτή η θέση της ουράς συχνά σηματοδοτεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση και ότι η γάτα σας είναι έτοιμη να μοιραστεί διασκεδαστικές στιγμές μαζί σας.

Χαμηλά

Προσέχετε. Αν η ουρά είναι ίσια κάτω μπορεί να σημαίνει επιθετικότητα. Μια χαμηλωμένη ουρά σημαίνει σοβαρή διάθεση. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι ορισμένες ράτσες, όπως οι Περσικές γάτες, τείνουν να κινούνται με την ουρά τους κάτω χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Ανάμεσα στα πόδια

Μια θέση καμπυλωμένη κάτω από το σώμα σηματοδοτεί φόβο ή υποταγή. Υπάρχει κάτι που κάνει τη γάτα σας νευρική.

Φουσκωμένη προς τα πάνω

Μια ουρά που μοιάζει με βούρτσα καθαρισμού σωλήνων σημαίνει μια πολύ αναστατωμένη και φοβισμένη γάτα που προσπαθεί να φανεί πιο μεγαλόσωμη για να απομακρύνει κάποιο κίνδυνο.

Ουρά σε γρήγορη κίνηση

Μια ουρά που κινείται γρήγορα πέρα-δώθε σημαίνει και φόβο και επιθετικότητα. Θεωρήστε την σαν σήμα να μείνετε μακριά της.

Ουρά που πηγαινοέρχεται αργά

Μια ουρά που κινείται αργά από τη μια πλευρά στην άλλη συνήθως σημαίνει ότι η γάτα σας εστιάζει την προσοχή της σε κάποιο αντικείμενο. Μπορεί να δείτε αυτή τη θέση της ουράς μόλις πριν η γάτα σας ορμήσει σε ένα παιχνίδι ή σε μια κροκέτα τροφής για γάτες που κύλησε έξω από το μπολ της τροφής της.

Τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα

Μια ουρά τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα είναι όπως όταν εσείς περνάτε το χέρι σας γύρω από ένα άλλο άτομο. Σηματοδοτεί φιλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις