Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πρωτοψάλτη – “χοντρή”: Η τραγουδίστρια έβγαλε τη λέξη από το θρυλικό τραγούδι “Άδωνις”
LIFESTYLE

Πρωτοψάλτη – “χοντρή”: Η τραγουδίστρια έβγαλε τη λέξη από το θρυλικό τραγούδι “Άδωνις”

Πρωτοψάλτη - "χοντρή": Στη συναυλία της με τον Γιώργο Νταλάρα, η ερμηνεύτρια δεν χρησιμοποίησε τον στίχο του Σταμάτη Κραουνάκη

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Γιώργος Νταλάρας γέμισαν το θέατρο «Παλλάς» με τη συναυλία που έδωσαν το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου. Οι δύο καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους, ερμηνεύοντας μερικές από τις επιτυχίες τους. Μία από τις αξιοσημείωτες στιγμές της συναυλίας, ήταν όταν η τραγουδίστρια είπε το κομμάτι «Πάμε στον Άδωνι για καφέ», αφαιρώντας από τους στίχους μια λέξη.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, δεν τραγούδησε το σημείο «και μια χοντρή», καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο το bodyshaming.

Οι στίχοι που έγινε η αφαίρεση της λέξης «χοντρή»

Πάμε στον Άδωνι για καφέ

που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά

και αράζουνε και αθλητές

και που πηγαίνει και μία χοντρή νευρικιά

Κυριακή να της φύγει το στρες.

Σταμάτης Κραουνάκης: «Θα απαντήσω στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, είναι προσωπική της άποψη»

Το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Ο Τίγρης» παρουσίασε ο Σταμάτης Κραουνάκης, όπου έκανε δηλώσεις στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε στην απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι του «Άδωνις». «Σιχαίνομαι τη λέξη body shaming. Θα απαντήσω (στην Άλκηστις Πρωτοψάλτη) για να μη λυσσάξετε. Κάθε ερμηνευτής στη ζωντανή απόδοση των τραγουδιών έχει το δικαίωμα να πειράξει οτιδήποτε», δήλωσε αρχικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Εγώ κάθε φορά που λέω το τραγούδι στη λέξη «χοντρή» τη δείχνω τη χοντρή και όλες οι χοντρούλες από κάτω ενθουσιάζονται», τονίζει ο συνθέτης. «Αυτό είναι μία προσωπική της άποψη, θεωρεί ότι κάτι φταίει και δεν κάνει να λέμε τους ανθρώπους χοντρούς και τα λοιπά… αλλά το τραγούδι είναι 40 ετών και είναι αθώο. Ας κάνει ό,τι θέλει, δεν με νοιάζει. Δεν επικοινωνώ με την κυρία Πρωτοψάλτη μετά το φορτηγό του Δήμου Αθηναίων, ούτε κι εκείνη μαζί μου», παραδέχεται ο Σταμάτης Κραουνάκης στη συνέχεια. «Αυτό το τραγούδι αναφέρεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο υπαρκτό, αντρικό πρόσωπο, που δεν υπάρχει περίπτωση να σας το αποκαλύψω. Είναι πασίγνωστο πρόσωπο και ήταν η αιτία για να γράψω το τραγούδι τότε», αποκάλυψε αμέσως μετά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις